Tortilla-Placki Z Dorsza
Tortilla-Crusted dorsz ciasta jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 463 kalorie, 35g białka, oraz 23G tłuszczu. Mieszanka jalapeño, kolendra, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tortilla-Crusted Tilapia, Tortilla Crusted Fish, oraz Wieprzowina W Tortilli.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 350 F. drobno posiekać tyle cebuli, aby zmierzyć 3/4 szklanki i tyle kolendry wynika zmierzyć 1 łyżka stołowa(zastrzegając liście).
Podgrzać 1 łyżkę oleju w patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, kolendra łodygi, i jalapeo i gotować, aż zmiękną, 4 protokół. Pulse dorsza, jajko, sól, pieprz, i mieszankę cebuli w robocie kuchennym, aż połączone, ale nie puree. Uformuj 8 ciastek z dorszem. Posmaruj każde ciasto wiórkami. Wytrzyj patelnię.
Podgrzać 1 łyżkę pozostałego oleju na średnim ogniu.
Dodaj 4 ciasta i gotować, aż złoty kolor, 3 protokół z każdej strony.
Przełożyć na blachę do pieczenia. Wytrzeć patelnię i powtórzyć z 1 łyżką pozostałego oleju i ostatnie 4 ciasta.
Piec do gotowane przez, o 10 protokół. Cienko pokroić pozostałą cebulę. Wrzucić z pomarańczy, 1/2 szklanki liści kolendry, a pozostały olej.
Podawać z ciastami. Wskazówka: łodygi kolendry mają łagodny, choć wyraźny smak. Użyj ich, gdy chcesz nieco mniej ostrej obecności kolendry niż można uzyskać z liści.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.