Tortilla Española
Tortillan Española może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 91 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki Yukon gold, sól morską, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Tortilla Hiszpańska (Tortillan Espanola), Tortillan Española, oraz Tortillan Española.
Instrukcje
Połącz ziemniaki, cebulę i sól w misce. Odstawić.
Rozgrzać olej na dużej patelni na dużym ogniu, aż będzie bardzo gorąco, ale nie będzie palić. Łyżka mieszanki ziemniaków do oleju, równomiernie rozprowadzając. Gotować, aż co najmniej połowa ziemniaków są rumiane, za pomocą szczeliny metalowej łyżki włączyć ziemniaki od czasu do czasu, 20 protokół.
Ustaw sitko na misce i wlej ziemniaki; odcedzaj. Rezerwa 1 łyżka. olej.
Złożyć jajka do mieszanki ziemniaków w dużej misce. Natkę pietruszki wymieszać.
Ciepło zarezerwowane 1 łyżka. olej w 10-calowym. nieprzywierająca patelnia na średnim ogniu.
Wlać mieszaninę jaj na patelnię; rozprowadzić równomiernie. Gotuj, podnosząc krawędzie, aby sprawdzić kolor. Gdy jaja są średnio brązowe, usuń z ognia. Ustaw duży talerz do góry nogami na patelni. Odwróć tortillę na talerz, a następnie przesuń z powrotem na patelnię. Gotować na średnim ogniu, aż dno jest rumiane, o 4 protokół.
Przełożyć na talerz; pokroić w kliny.
Uwaga: informacje żywieniowe są na porcję przystawki.