Tortellini z ricottą, szpinakiem i boczkiem
Tortellini z ricottą, szpinakiem i bekonem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 337 kalorii, 14g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 68 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, bekon, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ricotta Tortellini, Tortellini z sosem łososiowo-Ricotta, oraz Spotlight Składnik: Szpinak (: Szpinak Ricotta Shells).
Instrukcje
Podgrzej grill. Makaron zagotować zgodnie z instrukcją pakowania, następnie wrzucić do durszlaka i ostudzić pod delikatnie bieżącą wodą. W międzyczasie, boczek grillować na blasze do pieczenia, aż złoty i chrupiące na brzegach. Gdy jest prawie gotowy, przewrócić orzechy włoskie na tacy do tosty trochę. Pokroić boczek w paski.
W dużej misce wymieszać skórkę z cytryny i sok, parmezan i olej. Doprawiamy pieprzem, następnie dodajemy szpinak, tortellini, boczek i orzechy włoskie. Wrzucić dobrze, dodać ricottę w małych kropelkach, a następnie delikatnie wrzucić. Doprawić do smaku, następnie podawać z mżawką więcej oleju i więcej parmezanu, jeśli chcesz.