Tortellini z dyni piżmowej z sosem z brązowego masła

Tortellini z dyni piżmowej z sosem z brązowego masła
Przepis na tortellini z dyni piżmowej z sosem z brązowego masła można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut. Jedna porcja zawiera 733 kalorie, 17 g białka i 43 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 2,34 USD za porcję. 11 osób przygotowało ten przepis i zrobi go ponownie. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, orzechy włoskie, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Tortellini z dyni piżmowej z sosem z brązowej szałwii maślanej i A, Dynia piżmowa i brązowe masło szałwiowe z tortellini oraz Steki z dyni piżmowej z sosem z brązowego masła i szałwii.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Aby przygotować tortellini, rozgrzej piekarnik do 150 stopni F. Na wyłożonej folią blasze do pieczenia wymieszaj dynię piżmową, 2 łyżki oliwy z oliwek, zioła prowansalskie, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Suszonej żurawiny Lub Posiekanych Suszonych Wiśni Lub Mieszanki Obu1/2 Szklanki Suszonej żurawiny Lub Posiekanych Suszonych Wiśni Lub Mieszanki Obu
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
3
Piec w piekarniku, aż będzie miękki i złoty, około 25 minut. W międzyczasie rozgrzej oliwę z oliwek na małej patelni na średnim ogniu. Smażymy szalotkę i czosnek na lekko złoty kolor, około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
W robocie kuchennym połącz mieszankę dyni piżmowej, szalotkę i ser ricotta i kilkakrotnie pulsuj, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Dodać pokruszone ciasteczka amaretti, gałkę muszkatołową, posypać solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Pulsuj, aż będzie gładkie. Nadzienie tortellini można przygotować dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Ciasteczka AmarettiCiasteczka Amaretti
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Aby przygotować tortellini, ułóż 6 skórek wontonów, resztę skórek przechowuj w opakowaniu lub pod lekko zwilżonym ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
7
Umieść 1 łyżkę mieszanki dyni na środku każdej skórki. Zanurz pędzelek do ciasta w niewielkiej ilości wody i zwilż krawędzie skórki. Delikatnie złóż kwadratowe opakowanie w trójkąt, upewniając się, że krawędzie są dobrze zamknięte i nie ma w środku kieszeni powietrznych. Zwilż dwa dolne rogi najdłuższego boku trójkąta i delikatnie połącz je ze sobą, lekko dociskając, aby zabezpieczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
8
Uformowane tortellini ułóż na blasze do pieczenia i przykryj folią. Przed ułożeniem kolejnych 6 arkuszy wontonów należy dokładnie osuszyć powierzchnię roboczą. Zapobiegnie to przyklejaniu się tortellini do blachy do pieczenia. Kontynuuj, aż wykorzystasz całą mieszankę dyni piżmowej. Powinno wyjść około 36 tortellini. (Tortellini można uformować, zamrozić na blasze do pieczenia, przenieść do szczelnie zamkniętej plastikowej torby lub pojemnika i przechowywać do sześciu miesięcy. Aby ugotować, po prostu wrzuć zamrożone ravioli do osolonego wrzątku i gotuj przez 4 minuty.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
RavioliRavioli
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
9
Aby przygotować sos i podać go, zagotuj w dużym garnku osoloną wodę. W międzyczasie rozpuść masło na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Dodaj szałwię, orzechy włoskie i żurawinę i gotuj, aż masło zacznie się rumienić, około 3 minuty. Wyłącz ogień i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
11
Mieszaj do połączenia. Następnie delikatnie włóż tortellini do wrzącej wody i delikatnie zamieszaj. Kiedy zaczną pływać, są gotowe, około 3 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej delikatnie nałóż tortellini na półmisek, polej sosem z brązowego masła, posyp parmezanem i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn