Tortellini en Brodo: Tortellini w rosole

Tortellini en Brodo: Tortellini w rosole
Tortellini en Brodo: Tortellini w bulionie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 2634 kalorii, 180g białka, oraz 166 g tłuszczu każdy. Na $9.57 za porcję, ten przepis okładki 64% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Mieszanka jaj, oliwy z oliwek, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Spróbuj Zupa Tortellini (Tortellini en Brodo), Tortellini W Brodo, oraz Tortellini W Brodo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zagotuj brodo.
2
Dodaj tortellini i gotuj przez 8 do 10 minut, aż wszystkie tortellini unoszą się na szczycie garnka. Chochla równe porcje tortellini w 4 rozgrzane miseczki makaronu. Kadzi gorący bulion na wierzchu tortellini, top z tartym Parmigiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Wołowinę, kości, język, kawałki kurczaka, cebulę, marchewkę i seler umieścić w dużym garnku do zupy, przykryć wodą i doprowadzić prawie do wrzenia, bardzo powoli. Zmniejsz ogień, aby gotować na wolnym ogniu, zanim mieszanina się zagotuje i pozwól gotować przez 4 godziny, odtłuszczając pianę i nadmiar tłuszczu, który unosi się na powierzchnię. Po 4 godzinach wyjąć z ognia, przecedzić ciecz dwukrotnie, najpierw przez stożkowe sito, a następnie przez gazę i pozostawić do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Nadzienie: w holenderskim piekarniku lub dużym rondlu z grubym dnem, rozgrzać masło i olej, aż się spieni i ustąpi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
Dodać indyka, cielęcinę i łopatkę wieprzową i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie dobrze rumiane i zacznie uwalniać niektóre soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
6
Dodać prosciutto i mortadella i gotować przez 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MortadellaMortadella
ProsciuttoProsciutto
7
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
8
Umieścić w robocie kuchennym i wymieszać do połączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
9
Dodać jajko i Parmigiano-Reggiano i dobrze wymieszać, aby połączyć. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać co najmniej 1/4 łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej i ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
10
Makaron: Kopiec 3 szklanki mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki, dodać jajka i olej. Za pomocą widelca ubijaj jajka i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni. Gdy włączysz jajka, wciśnij mąkę, aby zachować kształt studni (nie martw się, jeśli wygląda niechlujnie). Ciasto zbierze się w kudłatej masie, gdy włoży się około połowy mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
11
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, przede wszystkim za pomocą dłoni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
12
Dodaj więcej mąki, w krokach 1/2 szklanki, jeśli ciasto jest zbyt lepkie. Gdy ciasto stanie się spójną masą, wyjmij ciasto z deski i zeskrobaj resztki suchych kawałków. Lekko mąkę deskę i kontynuować ugniatanie przez 3 więcej minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Kontynuuj ugniatanie przez kolejne 3 minuty, pamiętając, aby w razie potrzeby odkurzyć deskę mąką. Owinąć ciasto w folię i odstawić na 20 minut w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
13
Rozwałkuj makaron na arkusze za pomocą maszyny do makaronu. Aby uzyskać żądaną grubość arkusza makaronu, stopniowo przepuszczaj ciasto przez ustawienia, zaczynając od najszerszego i kontynuując do Ustawienia liczby 9.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
14
Za pomocą noża do makaronu lub noża pokrój makaron na kwadraty 1,5 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
15
Umieść 3/4 łyżeczki wypełnienia w środku każdego kwadratu. Złóż na Trójkąty, naciśnij powietrze wokół wypełnienia i naciśnij, aby uszczelnić krawędzie. Połącz punkty długiego boku, tworząc pierścień i uszczelnij między palcami.
16
Ustawić tortellini bok na patelni arkusza, owinąć dobrze folią i przechowywać w lodówce. Rezerwa na późniejszy montaż.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)

Składniki

454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeskrawki wołowinyskrawki wołowiny454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgejęzyk wołowy pokrojony na 4 lub 5 sztukjęzyk wołowy pokrojony na 4 lub 5 sztuk22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1marchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana1żebrożeberko selera grubo posiekaneżeberko selera grubo posiekane2kilogramykura duszona, pokrojona na 6 sztukkura duszona, pokrojona na 6 sztuk1jajko, pobitejajko, pobite4Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)8281 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgełopatka wieprzowa mielonałopatka wieprzowa mielona113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeIndyk mielonyIndyk mielony113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemortadella, drobno pokrojona w kostkęmortadella, drobno pokrojona w kostkę0Batoniki toffi Heath1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1Batoniki toffi Heatholiwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia11 łyżka suszonego oreganooliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1cebula grubo posiekanacebula grubo posiekana2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweParmigiano-Reggiano, tartyParmigiano-Reggiano, tarty4krewetki i żyłkiParmigiano-Reggiano, tartyParmigiano-Reggiano, tarty113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeprosciutto, drobno pokrojone w kostkęprosciutto, drobno pokrojone w kostkę4krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekości wołowe lub cielęcekości wołowe lub cielęce9Średnia żółta cebula, posiekanazimna wodazimna woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia77
Magazyn