Tortellini en Brodo: Tortellini w rosole

Tortellini en Brodo: Tortellini w rosole
Tortellini en Brodo: Tortellini w bulionie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 2634 kalorii, 180g białka, oraz 166 g tłuszczu każdy. Na $9.57 za porcję, ten przepis okładki 64% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Mieszanka jaj, oliwy z oliwek, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Spróbuj Zupa Tortellini (Tortellini en Brodo), Tortellini W Brodo, oraz Tortellini W Brodo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zagotuj brodo.
2
Dodaj tortellini i gotuj przez 8 do 10 minut, aż wszystkie tortellini unoszą się na szczycie garnka. Chochla równe porcje tortellini w 4 rozgrzane miseczki makaronu. Kadzi gorący bulion na wierzchu tortellini, top z tartym Parmigiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Wołowinę, kości, język, kawałki kurczaka, cebulę, marchewkę i seler umieścić w dużym garnku do zupy, przykryć wodą i doprowadzić prawie do wrzenia, bardzo powoli. Zmniejsz ogień, aby gotować na wolnym ogniu, zanim mieszanina się zagotuje i pozwól gotować przez 4 godziny, odtłuszczając pianę i nadmiar tłuszczu, który unosi się na powierzchnię. Po 4 godzinach wyjąć z ognia, przecedzić ciecz dwukrotnie, najpierw przez stożkowe sito, a następnie przez gazę i pozostawić do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Nadzienie: w holenderskim piekarniku lub dużym rondlu z grubym dnem, rozgrzać masło i olej, aż się spieni i ustąpi.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Dodać indyka, cielęcinę i łopatkę wieprzową i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie dobrze rumiane i zacznie uwalniać niektóre soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
6
Dodać prosciutto i mortadella i gotować przez 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MortadellaMortadella
ProsciuttoProsciutto
7
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
8
Umieścić w robocie kuchennym i wymieszać do połączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
9
Dodać jajko i Parmigiano-Reggiano i dobrze wymieszać, aby połączyć. Doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać co najmniej 1/4 łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej i ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
10
Makaron: Kopiec 3 szklanki mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki, dodać jajka i olej. Za pomocą widelca ubijaj jajka i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni. Gdy włączysz jajka, wciśnij mąkę, aby zachować kształt studni (nie martw się, jeśli wygląda niechlujnie). Ciasto zbierze się w kudłatej masie, gdy włoży się około połowy mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
11
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, przede wszystkim za pomocą dłoni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
12
Dodaj więcej mąki, w krokach 1/2 szklanki, jeśli ciasto jest zbyt lepkie. Gdy ciasto stanie się spójną masą, wyjmij ciasto z deski i zeskrobaj resztki suchych kawałków. Lekko mąkę deskę i kontynuować ugniatanie przez 3 więcej minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Kontynuuj ugniatanie przez kolejne 3 minuty, pamiętając, aby w razie potrzeby odkurzyć deskę mąką. Owinąć ciasto w folię i odstawić na 20 minut w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
13
Rozwałkuj makaron na arkusze za pomocą maszyny do makaronu. Aby uzyskać żądaną grubość arkusza makaronu, stopniowo przepuszczaj ciasto przez ustawienia, zaczynając od najszerszego i kontynuując do Ustawienia liczby 9.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
14
Za pomocą noża do makaronu lub noża pokrój makaron na kwadraty 1,5 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
15
Umieść 3/4 łyżeczki wypełnienia w środku każdego kwadratu. Złóż na Trójkąty, naciśnij powietrze wokół wypełnienia i naciśnij, aby uszczelnić krawędzie. Połącz punkty długiego boku, tworząc pierścień i uszczelnij między palcami.
16
Ustawić tortellini bok na patelni arkusza, owinąć dobrze folią i przechowywać w lodówce. Rezerwa na późniejszy montaż.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane

Składniki

4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.skrawki wołowinyskrawki wołowiny4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.język wołowy pokrojony na 4 lub 5 sztukjęzyk wołowy pokrojony na 4 lub 5 sztuk23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych1marchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana1żebrożeberko selera grubo posiekaneżeberko selera grubo posiekane2kilogramykura duszona, pokrojona na 6 sztukkura duszona, pokrojona na 6 sztuk1jajko, pobitejajko, pobite4Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)8281 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.łopatka wieprzowa mielonałopatka wieprzowa mielona1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Indyk mielonyIndyk mielony1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mortadella, drobno pokrojona w kostkęmortadella, drobno pokrojona w kostkę0Batoniki toffi Heath1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1Batoniki toffi Heatholiwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia12 łyżeczki czosnku w proszkuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1cebula grubo posiekanacebula grubo posiekana2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweParmigiano-Reggiano, tartyParmigiano-Reggiano, tarty4krewetki i żyłkiParmigiano-Reggiano, tartyParmigiano-Reggiano, tarty1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.prosciutto, drobno pokrojone w kostkęprosciutto, drobno pokrojone w kostkę4krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kości wołowe lub cielęcekości wołowe lub cielęce9Średnia żółta cebula, posiekanazimna wodazimna woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia77
Magazyn