Tortelli di Mele (Tortelli jabłkowe)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Tortelli di Mele (Apple Tortelli). Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.53 za porcję. Jedna porcja zawiera 662 kalorie, 18g białka, oraz 29g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz jajko, parmigiano-reggiano, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tortelli di Fiore di Zucca (Squash Blossom Tortelli), Tortelli di Castagne: kasztanowy Tortelli, oraz Tortelli con la Coda (Tortelli z ogonami) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Jabłka rdzeń, utrzymanie skórki, i umieścić na patelni prześcieradła. Piec w piekarniku 20 minut, aż będzie miękki i soczysty.
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia. Wycisnąć miąższ ze skórki i wyrzucić skórkę.
W dużej misce, połączyć miąższ jabłka z ricotta, jajko, amaretti, 1/4 szklanki sera i soli i dobrze wymieszać, aby połączyć.
Rozwałkuj makaron do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu, a następnie pokrój na 2-calowe kwadraty. Na środku połowy kwadratów umieść niewielką łyżkę pełną mieszanki jabłek i sera. Zwilż krawędzie tych kwadratów wodą, a następnie utwardzaj każdy kwadrat niewypełnionym kwadratem i naciśnij palcami, aby uszczelnić krawędzie.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
W 12-do 14-calowej patelni saute, rozgrzać masło, aż się spieni i ustąpi.
W międzyczasie wrzuć makaron do wrzącej wody i gotuj 3 minuty.
Odcedzić makaron, zachować płyn do gotowania, i dodać makaron na patelnię z masłem.
Dodaj odrobinę wody z makaronu, jeśli to konieczne, aby sos nie stał się zbyt " ciasny."Toss over high heat 1 minute to coat. Podziel makaron równomiernie pomiędzy 6 rozgrzanych miseczek makaronu, wierzch polej startym Parmigiano-Reggiano i podawaj natychmiast.
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubijaj jajka i olej i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rolka lub kształt według potrzeb.