Tortelli Czekoladowo-Kasztanowe (Świąteczne Ciasteczka)

Czekoladowo-kasztanowy Tortelli (świąteczne ciasteczka) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 116 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 28. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś pieczone kasztany ze słoika, jajko, do 4 zakupionych skórek ciasta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tortelli di Castagne: kasztanowy Tortelli, Musisz Spróbować Christmas Pie-Chocolate Chestnut Pie, oraz Menu świąteczne Kenwood: czekoladowe kasztanowe kwadraty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 3-calowa okrągła foremka do ciastek
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 425 stopni F. Wyłóż dużą blachę do pieczenia z pergaminem.
Mieszamy kasztany, cukier i sól w robocie kuchennym, aż kasztany zostaną drobno zmielone.
Dodać rum, kakao, cynamon, goździki i imbir. Mieszaj, aż wypełnienie będzie prawie gładkie, skrobając miskę roboczą w razie potrzeby.
Dodać chipsy czekoladowe i pulsować aż do połączenia. (Można dokonać 2 dni wcześniej).
Pracując z 1 skórką ciasta na raz, rozwiń skórkę ciasta na powierzchni roboczej i za pomocą 3-calowego okrągłego noża wytnij 10 rund z każdej skórki.
Wymieszać ciasto z ubitym jajkiem na przykrycie. Upuść 1 dużą łyżeczkę nadzienia do środka każdej rundy. Złóż połowę ciasta na nadzienie i uszczelnij, aby uzyskać kształt półkola.
Posmaruj wierzch tortelli ubitym jajkiem.
Umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia i piec, aż złoty kolor i chrupiące, 15 do 17 protokół.
Przełożyć do stelaża i schłodzić do temperatury pokojowej. Posypać cukrem pudrem i podawać.