Torta ziemniaczano-warzywna
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 204 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje 95 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, złote ziemniaki yukon, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Złoty Burak, zielenina i Torta ziemniaczana, Torta Z Chipsami Ziemniaczanymi, oraz Hiszpańska Torta cebulowo-ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu umieścić ziemniaki i 1 łyżkę soli; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 15 minut lub do miękkości.
Odcedzić; lekko ostudzić. Obrać ziemniaki; wyrzucić Skórki. Ugotowane ziemniaki wcisnąć przez ricer do dużej miski.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać czosnek; gotować 2 minuty, często mieszając. Wymieszać w romaine, szpinak, i rukola; gotować 1 minutę lub aż warzywa więdną, często podrzucając.
Wyjąć zieleninę z patelni; drobno posiekać.
Dodać zieleninę, mleko, fontina, jajka i pozostałe 1/2 łyżeczki soli do ziemniaków; dobrze wymieszać, aby połączyć. Pokryj 9-calowy talerz ciasta sprayem do gotowania; kurz bułką tartą.
Dodaj mieszaninę ziemniaków do przygotowanego dania.
Piec w temperaturze 375 przez 25 minut.
Wyjąć z piekarnika; posypać pecorino.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.