Tort Ziemniaczano-Boczkowy

Tort Ziemniaczano-Boczkowy
Tort ziemniaczano-Boczkowy wymaga około 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 4 porcje z 1067 kalorii, 18g białka, oraz 74g tłuszczu każdy. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 23% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 196 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, pieczenie ziemniaków, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 68%. Ten wynik jest całkiem dobry. Podobne przepisy obejmują Tort Ziemniaczano-Boczkowy, Tort Ziemniaczano-Boczkowy, oraz Tort Ziemniaczano-Boczkowy.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Na patelni na średnim ogniu gotuj boczek, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Odcedzić na papierowym talerzu wyłożonym ręcznikiem i odstawić. Pokruszyć boczek, gdy ostygnie w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
5
Tymczasem w małym rondlu podgrzej tymianek i śmietanę na małym ogniu na wolnym ogniu. Wyłączyć ciepło i pozostawić na około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
Usunąć gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
7
Wyjmij patelnię z lodówki. Ziemniaki pokroić na pół wzdłuż, a następnie drobno pokroić. Pracując w kółko, ułóż plasterki ziemniaków w skorupie ciasta, zatrzymując się, aby każdą warstwę doprawić solą, pieprzem i około 1/4 pokruszonego boczku. Kontynuuj nakładanie warstw, aż patelnia będzie prawie pełna. Wierzch równomierną warstwą sera i delikatnie wlać śmietanę wokół i na całym cieście, pozwalając mu przeniknąć między plasterki ziemniaków. (Nie możesz używać całego kremu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
8
Rozwałkować pozostały dysk schłodzonego ciasta. Przykryj ciasto ciastem i zaciśnij krawędzie zamknięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Umyj wierzch i krawędzie skorupy umyj jajkiem. Zrób kilka szczelin na środku górnej skorupy, aby para uciekła i umieść patelnię na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
10
Piec torte aż skórka jest rumiane i chrupiące i ziemniaki są gotowane przez, około 50 do 60 minut. Jeśli krawędzie skorupy stają się zbyt brązowe, przykryj je paskami folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Wyjąć ciasto z piekarnika i pozostawić na co najmniej 15 minut przed pokrojeniem na kliny i podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Włóż masło, mąkę i sól do robota kuchennego i lekko pulsuj, aż mieszanina będzie przypominać mokry piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
13
Dodaj wodę, 1 łyżkę na raz, pulsując krótko po każdej łyżce wody. Dodawaj wodę, aż ciasto zacznie gromadzić się w większe grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
14
Przenieść równe ilości ciasta do 2 zamykanych plastikowych torebek i poklepać każdą W dysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
15
Pozostaw w lodówce przez co najmniej 30 minut.
16
Wyjąć 1 krążek z worka na powierzchnię pokrytą mąką. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na 10-calową rundę. Delikatnie włóż zwinięte ciasto do 9-calowej patelni i przechowuj w lodówce podczas przygotowywania składników tortowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn