Tort Ziemniaczano-Boczkowy
Tort ziemniaczano-Boczkowy wymaga około 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 4 porcje z 1067 kalorii, 18g białka, oraz 74g tłuszczu każdy. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 23% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 196 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, pieczenie ziemniaków, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 68%. Ten wynik jest całkiem dobry. Podobne przepisy obejmują Tort Ziemniaczano-Boczkowy, Tort Ziemniaczano-Boczkowy, oraz Tort Ziemniaczano-Boczkowy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Na patelni na średnim ogniu gotuj boczek, aż będzie chrupiący.
Odcedzić na papierowym talerzu wyłożonym ręcznikiem i odstawić. Pokruszyć boczek, gdy ostygnie w dotyku.
Tymczasem w małym rondlu podgrzej tymianek i śmietanę na małym ogniu na wolnym ogniu. Wyłączyć ciepło i pozostawić na około 5 minut.
Wyjmij patelnię z lodówki. Ziemniaki pokroić na pół wzdłuż, a następnie drobno pokroić. Pracując w kółko, ułóż plasterki ziemniaków w skorupie ciasta, zatrzymując się, aby każdą warstwę doprawić solą, pieprzem i około 1/4 pokruszonego boczku. Kontynuuj nakładanie warstw, aż patelnia będzie prawie pełna. Wierzch równomierną warstwą sera i delikatnie wlać śmietanę wokół i na całym cieście, pozwalając mu przeniknąć między plasterki ziemniaków. (Nie możesz używać całego kremu.)
Rozwałkować pozostały dysk schłodzonego ciasta. Przykryj ciasto ciastem i zaciśnij krawędzie zamknięte.
Umyj wierzch i krawędzie skorupy umyj jajkiem. Zrób kilka szczelin na środku górnej skorupy, aby para uciekła i umieść patelnię na blasze do pieczenia.
Piec torte aż skórka jest rumiane i chrupiące i ziemniaki są gotowane przez, około 50 do 60 minut. Jeśli krawędzie skorupy stają się zbyt brązowe, przykryj je paskami folii aluminiowej.
Wyjąć ciasto z piekarnika i pozostawić na co najmniej 15 minut przed pokrojeniem na kliny i podaniem.
Włóż masło, mąkę i sól do robota kuchennego i lekko pulsuj, aż mieszanina będzie przypominać mokry piasek.
Dodaj wodę, 1 łyżkę na raz, pulsując krótko po każdej łyżce wody. Dodawaj wodę, aż ciasto zacznie gromadzić się w większe grudki.
Przenieść równe ilości ciasta do 2 zamykanych plastikowych torebek i poklepać każdą W dysk.
Pozostaw w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Wyjąć 1 krążek z worka na powierzchnię pokrytą mąką. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na 10-calową rundę. Delikatnie włóż zwinięte ciasto do 9-calowej patelni i przechowuj w lodówce podczas przygotowywania składników tortowych.