Tort Zamek Księżniczki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta Zamkowego księżniczki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 234 kalorie, 3G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 30 i kosztuje 52 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz karton, jajka, kolor żywności i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Księżniczka Zamek Bundt Ciasto, Czekoladowe Ciasto Zamkowe Księżniczki, oraz Snow Castle Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Nasmaruj lub spryskaj DNA i boki czterech 8-calowych kwadratowych patelni. W dużej misce, beat 1 ciasto mix, 1 szklanka wody, 1/2 szklanki oleju i 3 jajka za pomocą miksera elektrycznego na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na średniej prędkości 2 minut, skrobanie miski od czasu do czasu. Podzielić ciasto między 2 patelnie.
Piec 2 patelnie na raz przez 23 do 29 minut (26 do 34 minut dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni) lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 10 minut; wyjąć z patelni do regałów chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut. Powtórz z pozostałą mieszaniną ciasta, wodą, olejem i jajkami. Schłodzić schłodzone ciasto w zamrażarce 45 minut przed krojeniem, aby zmniejszyć okruchy.
Łyżka lukier do dużej miski. Wymieszać w wystarczającej ilości koloru żywności, aż pożądany różowy kolor.
Używając ząbkowanego noża, odetnij kopulasty wierzch od każdego ciasta, aby były płaskie po ułożeniu w stos. Na tacy, umieścić 1 ciasto, wyciąć bok w dół; rozłożyć 1/3 szklanki lukier na górze.
Dodać drugie ciasto, pokroić bok w dół; rozprowadzić wierzch z lukrem 1/3 szklanki.
Dodaj trzeci placek, pokrój bok w dół; nie mróz.
Czwarte ciasto pokroić na ćwiartki.
Rozłóż niewielką ilość lukru na środku ciasta, o wielkości ćwiartki ciasta.
Umieść 1 ćwiartkę, ściąć bok w dół, na wierzchu lukru.
Rozprowadzić wierzch ułożonej ćwiartki ciasta z 1 łyżką lukru.
Ułożyć drugą ćwiartkę na wierzchu pierwszej ćwiartki; rozprowadzić na wierzchu 1 łyżką lukru.
Dodaj trzecią ćwiartkę; nie mróz.
Wytnij czwartą ćwiartkę na ćwiartki, aby utworzyć cztery 2-calowe kwadraty.
Rozłóż małą lukier na górnym środku drugiego poziomu ciast.
Umieść jeden 2-calowy kawałek na środku; rozprowadzić top lukrem. Góra z jeszcze jednym 2-calowym kawałkiem. (Wyrzucić pozostałe 2 sztuki.)
Rozłóż cienką warstwę lukru na warstwowym cieście, aby zamknąć w okruchach. Zamrozić ciasto 30 do 60 minut.
Szyszki spiczaste z lukrem; zawijać w różowym cukrze. Ciasto mrozowe z pozostałym lukrem.
Umieść 1 odwrócony stożek na każdym rogu pierwszej warstwy ciasta i 1 na górnej warstwie ciasta na wieżę środkową. Górny każdy stożek z gwiazdą cukierków.
Umieść kostki cukru na krawędziach pierwszej i drugiej warstwy. Na wierzch każdej z 4 kostek cukru narożnego nałożyć gumową kulkę. Dołącz 2 ciasteczka po jednej stronie pierwszej warstwy, aby utworzyć drzwi.
Wytnij 2 dodatkowe ciasteczka do żądanego rozmiaru dla okien; umieść każde ciastko po przeciwnych stronach drzwi.
Wytnij Pozostałe ciastko na pół; umieść 1 połowę na środku drugiej warstwy, aby utworzyć okno akcentu. Rura na szybach i klamkach z białym lukrem. Przechowywać luźno przykryte.