Tort z masłem orzechowym i wstążką Blue-Ribbon
Blue-Ribbon Peanut Butter Torte wymaga około 1 godziny i 15 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 14 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka , 37 g tłuszczu i łącznie 664 kalorie . Za 1,32 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 235 osób uznało ten przepis za przepyszny i sycący. Udaj się do sklepu i kup prażone w miodzie orzeszki ziemne, półsłodką czekoladę, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Wielu osobom ten deser bardzo przypadł do gustu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 49% , to danie jest solidne. Wypróbuj Zucchini Ribbon Caper Salad , Zucchini Ribbon and Ricotta Pizza i Almond Crusted Torte , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Nasmaruj tłuszczem trzy 9-calowe okrągłe formy do pieczenia; odstaw. W dużej misce ubij masło, masło orzechowe i brązowy cukier, aż będą lekkie i puszyste.
Dodaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wbij wanilię.
Wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól; dodawaj do ubitej masy na zmianę z maślanką, dokładnie ubijając po dodaniu każdej porcji.
Wlać do przygotowanych patelni (patelnie powinny mieć płytkie wypełnienie).
Piec w temperaturze 350° przez 17-20 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę.
Do nadziewania w dużym, ciężkim rondlu zagotuj śmietanę i brązowy cukier na średnim ogniu. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1-2 minuty lub do rozpuszczenia się cukru.
Zdjąć z ognia, dodać czekoladę i masło orzechowe, mieszać, aż się połączą.
Przełóż mieszaninę do małej miski i schłódź, aż osiągnie konsystencję nadającą się do smarowania.
Do lukru w dużej misce ubij serek śmietankowy i masło, aż się połączą. Ubij wanilię. Stopniowo ubijaj 1-1/4 szklanki cukru pudru, aż masa będzie lekka i puszysta. W małej misce ubij śmietanę i pozostały cukier puder, aż utworzą się sztywne szczyty; wymieszaj z mieszanką serka śmietankowego.
Rozłóż nadzienie pomiędzy warstwami. Posmaruj lukrem wierzch i boki ciasta.
Udekoruj posiekanymi batonikami i orzeszkami ziemnymi. Przechowuj w lodówce.