Tort Truskawkowy Z Bitą Śmietaną
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 475 kalorii, 7G białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka skórki z cytryny, ekstrakt z wanilii, jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Truskawkowe Z Bitą Śmietaną, Truskawkowe ciasto Mary Ann z bitą śmietaną, oraz Ciasto truskawkowe z bitą śmietaną cytrynową.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki w średniej niereaktywnej misce do mieszania i wrzuć, aby dokładnie pokryć truskawki.
Rozgrzać piekarnik do 177° i zorganizować stojak w górnej trzeciej. Masło i mąka dwie (8-calowe) patelnie do ciast. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do miski; zestaw aside.In miskę miksera stojącego wyposażonego w mocowanie Batu, połączyć olej roślinny, wodę, skórkę z cytryny, ekstrakt waniliowy, żółtka jaj i 1 1/4 szklanki cukru. Ubijać na średniej prędkości, aż mieszanina będzie przewiewna i jasna, około 5 do 7 minut. Wyłączyć mikser i zeskrobać po bokach miski; dodać suche składniki i ubijać, aż będzie gładka, o 1 minutę more.In czystą miskę, ubij białka do średnich szczytów.
Dodaj pozostałą 1/4 szklanki cukru i kontynuuj ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty, o 1 minutę więcej. Używając gumowej szpatułki, złóż 1/4 białek do ciasta, aż do równomiernego włączenia; delikatnie złóż pozostałe białka, aż do połączenia.Podziel ciasto między przygotowanymi patelniami na ciasto.
Piec, aż powierzchnia ciast spręży się z powrotem po naciśnięciu i wykałaczka lub tester ciasta włożony do środka wyjdzie czysta, około 30 do 35 minut.
Umieść oczyszczoną miskę miksera stojącego i mocowanie bicza w zamrażarce na 10 minut.
Połącz ekstrakt waniliowy, cukier i śmietanę w schłodzonej misce i ubijaj na średniej prędkości, aż powstanie średnie szczyty, około 2 minut.Przykryć i przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone, co najmniej jedną godzinę. (Lukier można przygotować do 12 godzin wcześniej.) Do montażu: Za pomocą długiego ząbkowanego noża, przyciąć wierzchołki ciast w razie potrzeby, aby były one wyrównane.
Ułożyć ciasto na czystej, suchej powierzchni i za pomocą pędzla do ciasta wyszczotkować 1/2 zastrzeżonego syropu truskawkowego na przeciętej stronie pierwszej rundy ciasta; powtórzyć po przeciętej stronie drugiej rundy ciasta.Równomiernie rozprowadzić 1/4 nadzienia mascarpone po ściętej stronie dolnej warstwy ciasta. Ułóż truskawki stojąc pionowo, koniec łodygi w dół, nad warstwą mascarpone i przyciąć w razie potrzeby, aby utworzyć równą warstwę. Przykryj jagody pozostałym nadzieniem, wypełniając pustą przestrzeń.
Drugą warstwę ciasta ułożyć na mascarpone i truskawki, odciąć bok w dół, delikatnie dociskając, aby je zabezpieczyć. Używając szpatułki przesuniętej lub długiej, cienkiej szpatułki, rozprowadź 3/4 szklanki lukru cienką warstwą na wierzchu i bokach ciasta. Powrót pozostały lukier i ciasto do lodówki, aż lukier na ciasto jest ustawiony, około 15 minut.
Rozłóż pozostałą lukier na całej górze i stronach ciasta.
Odstawić do lodówki co najmniej 15 minut przed podaniem.