Tort rabarbarowo-truskawkowy

Tort rabarbarowo-truskawkowy
Tort rabarbarowo-truskawkowy to deser dla 12 osób. Jedna porcja zawiera 403 kalorie , 6 g białka i 18 g tłuszczu . Za 1,07 dolara za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 40 minut . Jest idealny na Dzień Matki . Udaj się do sklepu i kup skrobię kukurydzianą, żelatynę truskawkową, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 31% to danie nie jest tak spektakularne. Wypróbuj Fresh Strawberry Rhubarb Compote Dessert , Rhubarb - Strawberry Jam i Strawberry Rhubarb Pie Vegan Shake, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
W dużym rondlu zagotuj rabarbar, wodę i 1/2 szklanki cukru. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 6-8 minut lub do momentu, aż rabarbar będzie miękki. Lekko ostudź. Odstaw 1 szklankę płynu rabarbarowego do polewy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Włóż rabarbar i pozostały płyn do blendera lub malaksera; przykryj i miksuj do uzyskania gładkiego puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Wróć do rondla. Doprowadź do wrzenia; mieszaj żelatynę, aż się rozpuści. Wymieszaj z wanilią. Przykryj i schłódź przez 1 godzinę lub do lekkiego zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Tymczasem, aby uzyskać polewę, wymieszaj odłożony płyn rabarbarowy i pozostały cukier w małym rondelku. Doprowadź do wrzenia. W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i zimną wodę do uzyskania gładkiej konsystencji; ubij w gotującej się mieszance. Gotuj i mieszaj, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Zdjąć z ognia. W razie potrzeby dodać barwnik spożywczy. Przykryć i schłodzić na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
24 Do 28 Sztuk Wielokolorowych Lukrecji Do Obierania I Wyciągania (każda Po 9-1/2 Cala)24 Do 28 Sztuk Wielokolorowych Lukrecji Do Obierania I Wyciągania (każda Po 9-1/2 Cala)
6
Stopniowo wmieszaj bitą śmietanę do mieszanki rabarbarowej. Ułóż 17 przekrojonych biszkoptów na dnie i 26 na brzegu nieposmarowanej formy o średnicy 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
7
Rozłóż połowę mieszanki rabarbarowej na patelni. Ułóż pozostałe biszkopty na mieszance rabarbarowej; ostrożnie posmaruj pozostałą mieszanką rabarbarową. Przykryj i schłódź na noc. Ostrożnie rozprowadź polewę na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Zdejmij boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Udekoruj truskawkami i bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeWiosenne
Magazyn