Tort rabarbarowo-truskawkowy

Tort rabarbarowo-truskawkowy
Tort rabarbarowo-truskawkowy to deser dla 12 osób. Jedna porcja zawiera 403 kalorie , 6 g białka i 18 g tłuszczu . Za 1,07 dolara za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 40 minut . Jest idealny na Dzień Matki . Udaj się do sklepu i kup skrobię kukurydzianą, żelatynę truskawkową, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 31% to danie nie jest tak spektakularne. Wypróbuj Fresh Strawberry Rhubarb Compote Dessert , Rhubarb - Strawberry Jam i Strawberry Rhubarb Pie Vegan Shake, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
W dużym rondlu zagotuj rabarbar, wodę i 1/2 szklanki cukru. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 6-8 minut lub do momentu, aż rabarbar będzie miękki. Lekko ostudź. Odstaw 1 szklankę płynu rabarbarowego do polewy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Włóż rabarbar i pozostały płyn do blendera lub malaksera; przykryj i miksuj do uzyskania gładkiego puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Wróć do rondla. Doprowadź do wrzenia; mieszaj żelatynę, aż się rozpuści. Wymieszaj z wanilią. Przykryj i schłódź przez 1 godzinę lub do lekkiego zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Tymczasem, aby uzyskać polewę, wymieszaj odłożony płyn rabarbarowy i pozostały cukier w małym rondelku. Doprowadź do wrzenia. W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i zimną wodę do uzyskania gładkiej konsystencji; ubij w gotującej się mieszance. Gotuj i mieszaj, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Zdjąć z ognia. W razie potrzeby dodać barwnik spożywczy. Przykryć i schłodzić na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
24 Do 28 Sztuk Wielokolorowych Lukrecji Do Obierania I Wyciągania (każda Po 9-1/2 Cala)24 Do 28 Sztuk Wielokolorowych Lukrecji Do Obierania I Wyciągania (każda Po 9-1/2 Cala)
6
Stopniowo wmieszaj bitą śmietanę do mieszanki rabarbarowej. Ułóż 17 przekrojonych biszkoptów na dnie i 26 na brzegu nieposmarowanej formy o średnicy 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
7
Rozłóż połowę mieszanki rabarbarowej na patelni. Ułóż pozostałe biszkopty na mieszance rabarbarowej; ostrożnie posmaruj pozostałą mieszanką rabarbarową. Przykryj i schłódź na noc. Ostrożnie rozprowadź polewę na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Zdejmij boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Udekoruj truskawkami i bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeWiosenne
Magazyn