Tort rabarbarowo-truskawkowy to deser dla 12 osób. Jedna porcja zawiera 403 kalorie , 6 g białka i 18 g tłuszczu . Za 1,07 dolara za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 40 minut . Jest idealny na Dzień Matki . Udaj się do sklepu i kup skrobię kukurydzianą, żelatynę truskawkową, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 31% to danie nie jest tak spektakularne. Wypróbuj Fresh Strawberry Rhubarb Compote Dessert , Rhubarb - Strawberry Jam i Strawberry Rhubarb Pie Vegan Shake, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
1
W dużym rondlu zagotuj rabarbar, wodę i 1/2 szklanki cukru. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 6-8 minut lub do momentu, aż rabarbar będzie miękki. Lekko ostudź. Odstaw 1 szklankę płynu rabarbarowego do polewy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Włóż rabarbar i pozostały płyn do blendera lub malaksera; przykryj i miksuj do uzyskania gładkiego puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Wróć do rondla. Doprowadź do wrzenia; mieszaj żelatynę, aż się rozpuści. Wymieszaj z wanilią. Przykryj i schłódź przez 1 godzinę lub do lekkiego zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla Karłów
(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Tymczasem, aby uzyskać polewę, wymieszaj odłożony płyn rabarbarowy i pozostały cukier w małym rondelku. Doprowadź do wrzenia. W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i zimną wodę do uzyskania gładkiej konsystencji; ubij w gotującej się mieszance. Gotuj i mieszaj, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Zdjąć z ognia. W razie potrzeby dodać barwnik spożywczy. Przykryć i schłodzić na noc.
Stopniowo wmieszaj bitą śmietanę do mieszanki rabarbarowej. Ułóż 17 przekrojonych biszkoptów na dnie i 26 na brzegu nieposmarowanej formy o średnicy 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
8 łyżeczek Likieru RumChata
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
7
Rozłóż połowę mieszanki rabarbarowej na patelni. Ułóż pozostałe biszkopty na mieszance rabarbarowej; ostrożnie posmaruj pozostałą mieszanką rabarbarową. Przykryj i schłódź na noc. Ostrożnie rozprowadź polewę na wierzchu.