Tort orzechowy z dżemem malinowym

Tort orzechowy z dżemem malinowym
Tort orzechowy z dżemem malinowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. Jeśli masz jajka, orzechy laskowe, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort marmurowy z białej czekolady, malin i orzechów laskowych, Tort Z Orzechów Laskowych, oraz Tort Z Orzechów Laskowych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°. masło 13-przez 9-calową metalową patelnię do pieczenia i dno linii papierem woskowym lub pergaminem, a następnie papierem maślanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
2
Orzechy drobno zmielić z mąką, solą i 2 łyżkami cukru granulowanego w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
OrzechyOrzechy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Ubij razem masło i pozostały 1/2 szklanki cukru granulowanego w misce z mikserem elektrycznym, aż blady i kremowy, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Dodawać jajka po 1 na raz, ubijając aż do momentu włączenia. Delikatnie, ale dokładnie złożyć mieszaninę orzechów.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
5
Rozprowadzić ciasto równomiernie w patelni do pieczenia i piec, aż torte jest lekko rumiane wokół krawędzi i firmy, ale sprężyste w dotyku, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Uruchom mały nóż wokół krawędzi ciasta, a następnie odwróć Stojak na patelni i odwróć ciasto na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć papier, obrócić ciasto w prawo do góry i ostudzić 10 minut.
8
Przenieść ciasto do deski do krojenia i połowę poprzecznie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Dżem rozprowadzić na wierzchu 1 połowy, a następnie umieścić drugą połowę na wierzchu, po prawej stronie do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
DżemDżem
10
Pokrój torte na 4 kwadraty, a następnie pokrój każdy kwadrat po przekątnej w trójkąty.
11
Pył Trójkąty z cukiernikami cukru i podawać z dodatkowym dżemem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
DżemDżem
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn