Tort Mandarynkowy Ombre

Tort Mandarynkowy Ombre
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tortu mandarynkowego Ombre. Jedna porcja zawiera 742 kalorie, 5G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sok pomarańczowy, cukier puder, wanilia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tangerine Angel Food Cake z mandarynkową glazurą, Fioletowy Tort Ombre, oraz Edd Kimber ' s Bakewell ombre cake.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 177°. Smarować lub spryskać cztery 8-calowe okrągłe Patelnie; umieść 8-calowy okrągły kawałek gotowania pergaminu w dolnej części każdej patelni. Smar lub spray papier pergaminowy. W dużej misce, pokonać wszystkie składniki ciasta z wyjątkiem koloru żywności na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na dużej prędkości około 2 minut lub do gładkiej. Łyżką i rozprowadzić 1 1/2 szklanki ciasta na 1 patelni. Pozostałe ciasto podzielić równomiernie pomiędzy 3 małe miseczki (po około 1 1/2 szklanki każda).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor żywnościKolor żywności
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Dodaj różne ilości koloru żywności do każdego, aby uzyskać różne odcienie tego samego koloru. Mieszaj każdy, aż kolor będzie dobrze wymieszany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor żywnościKolor żywności
3
Wlać 1 miskę ciasta do każdej z 3 pozostałych patelni. Pieczenie 2 patelnie na raz, piec 22 do 26 minut (przechowywać w lodówce Pozostałe patelnie do pieczenia). Fajne 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Usuń z patelni do regału chłodzącego; Usuń pergamin. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
5
W dużej misce, ubij masło i cukier puder łyżką lub mikserem elektrycznym na małej prędkości, aż do wymieszania. Wymieszać 3/4 szklanki soku mandarynkowego i wanilii. Jeśli lukier jest zbyt gęsty, ubić więcej soku, kilka kropli na raz. Jeśli jest zbyt cienka, ubij niewielką ilość cukru pudru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
Cukier PuderCukier Puder
LukierLukier
WaniliaWanilia
MasłoMasło
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Aby zmontować, umieść najgłębszą warstwę ciasta na talerzu ciasta.
7
Rozprowadzić 1/2 szklanki lukru. Układaj warstwy od najciemniejszych do najjaśniejszych, rozprowadzając lukier 1/2 szklanki między warstwami. Cienko rozprowadzić wierzchu i boku ciasta z 1 1/2 szklanki lukier do uszczelnienia w okruchy. Pozostałą lukier podzielić na 4 małe miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Dodaj różne ilości koloru żywności do każdego, aby różne odcienie tego samego koloru, aby dopasować warstwy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor żywnościKolor żywności
9
Aby zamrozić, umieść każdy kolor w indywidualnej, zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
10
Wytnij 1/2 cala off 1 rogu każdej torby i rury każdy lukier na odpowiedniej warstwie ciasto Kolor. Pipe kropka lukier i używać tyłu łyżka do rozłożenia lukier poziomo wokół ciasta, z najgłębszym kolorze na dole i pracy do jaśniejszych kolorach; powtórz wokół ciasta lekko nakładających się kropki lukier. Aby zmrozić, użyj pozostałego lukru zgodnie z potrzebami. Przechowywać ciasto luźno przykryte lodówką.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn