Tort Mandarynkowy Ombre
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tortu mandarynkowego Ombre. Jedna porcja zawiera 742 kalorie, 5G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sok pomarańczowy, cukier puder, wanilia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tangerine Angel Food Cake z mandarynkową glazurą, Fioletowy Tort Ombre, oraz Edd Kimber ' s Bakewell ombre cake.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. Smarować lub spryskać cztery 8-calowe okrągłe Patelnie; umieść 8-calowy okrągły kawałek gotowania pergaminu w dolnej części każdej patelni. Smar lub spray papier pergaminowy. W dużej misce, pokonać wszystkie składniki ciasta z wyjątkiem koloru żywności na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na dużej prędkości około 2 minut lub do gładkiej. Łyżką i rozprowadzić 1 1/2 szklanki ciasta na 1 patelni. Pozostałe ciasto podzielić równomiernie pomiędzy 3 małe miseczki (po około 1 1/2 szklanki każda).
Dodaj różne ilości koloru żywności do każdego, aby uzyskać różne odcienie tego samego koloru. Mieszaj każdy, aż kolor będzie dobrze wymieszany.
Wlać 1 miskę ciasta do każdej z 3 pozostałych patelni. Pieczenie 2 patelnie na raz, piec 22 do 26 minut (przechowywać w lodówce Pozostałe patelnie do pieczenia). Fajne 5 minut.
Usuń z patelni do regału chłodzącego; Usuń pergamin. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
W dużej misce, ubij masło i cukier puder łyżką lub mikserem elektrycznym na małej prędkości, aż do wymieszania. Wymieszać 3/4 szklanki soku mandarynkowego i wanilii. Jeśli lukier jest zbyt gęsty, ubić więcej soku, kilka kropli na raz. Jeśli jest zbyt cienka, ubij niewielką ilość cukru pudru.
Aby zmontować, umieść najgłębszą warstwę ciasta na talerzu ciasta.
Rozprowadzić 1/2 szklanki lukru. Układaj warstwy od najciemniejszych do najjaśniejszych, rozprowadzając lukier 1/2 szklanki między warstwami. Cienko rozprowadzić wierzchu i boku ciasta z 1 1/2 szklanki lukier do uszczelnienia w okruchy. Pozostałą lukier podzielić na 4 małe miseczki.
Dodaj różne ilości koloru żywności do każdego, aby różne odcienie tego samego koloru, aby dopasować warstwy ciasta.
Aby zamrozić, umieść każdy kolor w indywidualnej, zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności.
Wytnij 1/2 cala off 1 rogu każdej torby i rury każdy lukier na odpowiedniej warstwie ciasto Kolor. Pipe kropka lukier i używać tyłu łyżka do rozłożenia lukier poziomo wokół ciasta, z najgłębszym kolorze na dole i pracy do jaśniejszych kolorach; powtórz wokół ciasta lekko nakładających się kropki lukier. Aby zmrozić, użyj pozostałego lukru zgodnie z potrzebami. Przechowywać ciasto luźno przykryte lodówką.