Tort Mandarynkowy Ombre

Tort Mandarynkowy Ombre
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tortu mandarynkowego Ombre. Jedna porcja zawiera 742 kalorie, 5G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sok pomarańczowy, cukier puder, wanilia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tangerine Angel Food Cake z mandarynkową glazurą, Fioletowy Tort Ombre, oraz Edd Kimber ' s Bakewell ombre cake.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 177°. Smarować lub spryskać cztery 8-calowe okrągłe Patelnie; umieść 8-calowy okrągły kawałek gotowania pergaminu w dolnej części każdej patelni. Smar lub spray papier pergaminowy. W dużej misce, pokonać wszystkie składniki ciasta z wyjątkiem koloru żywności na niskiej prędkości 30 sekund, a następnie na dużej prędkości około 2 minut lub do gładkiej. Łyżką i rozprowadzić 1 1/2 szklanki ciasta na 1 patelni. Pozostałe ciasto podzielić równomiernie pomiędzy 3 małe miseczki (po około 1 1/2 szklanki każda).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor żywnościKolor żywności
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Dodaj różne ilości koloru żywności do każdego, aby uzyskać różne odcienie tego samego koloru. Mieszaj każdy, aż kolor będzie dobrze wymieszany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor żywnościKolor żywności
3
Wlać 1 miskę ciasta do każdej z 3 pozostałych patelni. Pieczenie 2 patelnie na raz, piec 22 do 26 minut (przechowywać w lodówce Pozostałe patelnie do pieczenia). Fajne 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Usuń z patelni do regału chłodzącego; Usuń pergamin. Ochłodzić całkowicie, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
5
W dużej misce, ubij masło i cukier puder łyżką lub mikserem elektrycznym na małej prędkości, aż do wymieszania. Wymieszać 3/4 szklanki soku mandarynkowego i wanilii. Jeśli lukier jest zbyt gęsty, ubić więcej soku, kilka kropli na raz. Jeśli jest zbyt cienka, ubij niewielką ilość cukru pudru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
Cukier PuderCukier Puder
LukierLukier
WaniliaWanilia
MasłoMasło
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6
Aby zmontować, umieść najgłębszą warstwę ciasta na talerzu ciasta.
7
Rozprowadzić 1/2 szklanki lukru. Układaj warstwy od najciemniejszych do najjaśniejszych, rozprowadzając lukier 1/2 szklanki między warstwami. Cienko rozprowadzić wierzchu i boku ciasta z 1 1/2 szklanki lukier do uszczelnienia w okruchy. Pozostałą lukier podzielić na 4 małe miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
8
Dodaj różne ilości koloru żywności do każdego, aby różne odcienie tego samego koloru, aby dopasować warstwy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor żywnościKolor żywności
9
Aby zamrozić, umieść każdy kolor w indywidualnej, zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
10
Wytnij 1/2 cala off 1 rogu każdej torby i rury każdy lukier na odpowiedniej warstwie ciasto Kolor. Pipe kropka lukier i używać tyłu łyżka do rozłożenia lukier poziomo wokół ciasta, z najgłębszym kolorze na dole i pracy do jaśniejszych kolorach; powtórz wokół ciasta lekko nakładających się kropki lukier. Aby zmrozić, użyj pozostałego lukru zgodnie z potrzebami. Przechowywać ciasto luźno przykryte lodówką.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn