Tort Kasztanowy
Need a deser bezglutenowy? Kasztanowy Torte może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, białka, kasztany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Włoski Tort Czekoladowo-Kasztanowy, Tort czekoladowo-kasztanowo-truflowy, oraz Czekoladowy Tort Kasztanowy Z Czekoladowym Musem Koniakowym.
Instrukcje
Aby przygotować kasztan czysty, kasztany przetwarzać w robocie kuchennym, aż drobno zmielone.
Dodać 1 łyżkę masła; proces do wymieszania do środka 2 1/2 szklanki. (
Dodać jeszcze kilka kasztanów i puree, jeśli to konieczne.) Cover and chill.
Aby przygotować nadzienie, połącz 1/3 szklanki cukru, wodę, granulki kawy i 2 żółtka jaj w robocie kuchennym; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodać czekoladę; proces do wymieszania.
Dodać 1/4 szklanki masła i 1/2 łyżeczki wanilii; proces do wymieszania.
Dodać 1/2 szklanki puree z kasztanów; proces do gładkiej. Przykryć i schłodzić 8 godzin.
Ubić 6 żółtek w dużej misce z dużą prędkością miksera przez 2 minuty. Stopniowo dodawać 1 1/2 szklanki cukru, ubijając aż będzie gęsty i blady (około 5 minut); ubijać w 1 1/2 łyżeczki wanilii aż do wymieszania. Delikatnie złożyć w 2 szklanki kasztan czysty. Ubij białka z dużą prędkością miksera, aż powstaną sztywne szczyty za pomocą czystych, suchych ubijaków (nie przegryzaj). Delikatnie wymieszaj jedną czwartą białek w mieszankę kasztanową; delikatnie złóż pozostałe białka.
Wlać ciasto do 2 (8-calowych) okrągłych patelni pokrytych sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 325 przez 50 minut. Chłodzić całkowicie na stojakach z drutu. Poluzuj warstwy ciasta za pomocą noża lub wąskiej szpatułki.
Ułożyć jedną warstwę ciasta na talerzu; rozprowadzić nadzieniem, a następnie ułożyć drugą warstwę ciasta.
Rozłóż bitą polewę równomiernie na górze i bokach torte. Schłodzić 2 godziny przed podaniem.