Tort karmelowy Patti
Ciasto karmelowe Patti wymaga mniej więcej 50 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 283 kalorie, 2G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mleko, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Paella Patti, Małże Patti a la Mariniere, oraz Aunt Patti ' s BBQ Baked Beans.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię do pieczenia 9x13 cali.
Wymieszać ciasto wymieszać, 1 szklanka mleka, 1/2 szklanki masła, jajka i 2 łyżki ekstraktu waniliowego w blenderze, aż ciasto będzie gładkie, o 3 protokół.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek ciasta wyjdzie czysta, około 30 minut.
Rozgrzać 1/2 szklanki masła, jasnobrązowy cukier i ciemnobrązowy cukier w rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj 1/4 szklanki mleka i 1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii i wróć do wrzenia.
Wyjąć rondel z ognia i łyżkę cukru cukierniczego, około 2 łyżki na raz, do mieszaniny za pomocą drewnianej łyżki, mieszając po każdym dodaniu, aż lukier będzie gładki.