Tort jabłkowy z bułką tartą-orzech laskowy

Tort jabłkowy z bułką tartą-orzech laskowy
Tort jabłkowy z bułką tartą-orzech laskowy może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 756 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.37 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać orzechy laskowe, bułka tarta z, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tort Z Orzechów Laskowych, Tort Z Orzechów Laskowych, oraz Tort Z Orzechów Laskowych.

Instrukcje

1
Ułóż jabłka w parzystejwarstwy na ciężkiej dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Posypać cukrem, a następnie zalać cydrem jabłkowym. Coverand gotować na średnim ogniu, aż jabłka sątender, delikatnie obracając jabłka od czasu do czasu, 8 do 10 minut. Odsłaniać; gotować do soku, często, ale ostrożnie obracając, aby utrzymać kliny w stanie nienaruszonym, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
3
Zdjąć z ognia.
4
Niech jabłka ostygną w całości na patelni. DO AHEAD: może być wykonany1 dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Przenieś do miski. Cover; chill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Bułka z masłem na dużej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Piec do wyschnięcia i jasnego złota, mieszającokazalnie, około 20 minut. Super.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Drobno zmielić orzechy laskowe i 6 łyżek cukru w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
CukierCukier
5
Dodaj 3 szklanki bułki tartej; proces 5 sekund.
6
Transfer do dużej miski. Wymieszać w 4 łyżkach stołowychsugar, Skórka z cytryny i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Połącz mleko i masło w małym rondlu. Mieszać overmedium ciepła tylko do roztopienia masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Pourmilk-mieszanka maślana na bułce tartej; mieszaj do zwilżenia (ciasto będzie najlepsze).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
9
Pozostaw ciasto w misce do momentu, aż zostanie wchłonięte, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Przenieść 1cup ciasta do mąki powierzchni roboczej. Zbierz piłkę; spłaszczyć na dysk. Naciśnij do 9 cali; owiń w plastik. Schłodzić co najmniej 1 godzinę dla górnej skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
11
Przenieść pozostałe ciasto towork powierzchni. Zbierz się w piłkę; spłaszczyć wodisk. Naciśnij dysk na dolnej i górnej stronie 9-calowej patelni z wyjmowanym dnem, popychając skorupę do przedłużenia o 1/2 cala powyżej. Przykryć; schłodzić co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
12
Rozgrzej piekarnik do 191°. wypełnij skorupę mieszanką jabłkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Umieścić górną skórkę nad nadzieniem.Fold dolnej skorupy zwis nad krawędziami topcrust, naciskając razem do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
14
Piec torte, aż skorupa będzie głęboka goldenand skorupa zaczyna się oddzielać od boków Pana (górna skorupa może pękać), około 1 godziny. Coolin pan na stojaku co najmniej 2 godziny. Ostrożnie usuń boki z patelni tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
15
Transfer toplatter. Posypać cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
16
Przeciąć na pół.
17
Podawać z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn