Tort gruszkowy Anjou
Przepis na ciasto gruszkowe można zrobić w około 1 godzinę i 5 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 208 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako deser. Mieszanka dżemu morelowego, likieru Poire william, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Przyprawiony Chleb Gruszkowy D ' Anjou, Kremowa zupa z dyni i gruszki Anjou, oraz Makaron z buraczkami i gruszkami Anjou z ciepłym boczkiem-sosem pistacjowym i pieczonym kozim serem.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Wyłożyć 20-centymetrową puszkę na ciasto z pergaminem do pieczenia i pędzlem z masłem.
Przygotowane gruszki wkładamy do miski z sokiem z cytryny i w razie użycia polewamy, aby nie przebarwiły się. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski, dodając szczyptę soli i cukier. Następnie ubić jajka i roztopione masło. Na koniec złóż gruszki z sokami.
Wlać mieszaninę ciasta do puszki.
Piec przez około 50 minut lub do momentu, aż szpikulec wyjdzie czysty.
Umieść na stojaku z drutu i pozostaw do ostygnięcia przed wyjęciem z cyny, delikatnie odrywając pergamin.
Aby zrobić glazurę, rozpuść dżem morelowy z 1 łyżką wody i przepuść przez sito, aby usunąć grudki.
Ciasto posmarować glazurą, odkurzyć cukrem pudrem i podawać na ciepło z crme frache.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.