Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj Siedmiowarstwowego tortu Dobos. Jedna porcja zawiera 4537 kalorii, 50g białka, oraz 297 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na $9.59 za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, cukier cukierniczy, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tort Dobos, Tort Dobos, oraz Tort Dobos dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 i ustaw stojaki w dolnej i środkowej części. Spryskaj dwie 12-na-17-calowe patelnie do pieczenia sprayem z oleju roślinnego i wyłóż DNA papierem do pieczenia. Spryskaj pergamin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
2
8 białek umieścić w misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w trzepaczkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
3
Dodaj 2 szklanki cukru cukierniczego, nasiona wanilii i sól i ubijaj ze średnią prędkością, aż białka będą sztywne i błyszczące, 5 minut. Zeskrobać bezę do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Wanilia
Nasiona
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Oczyścić miskę i dodać 11 żółtek wraz z pozostałymi 2 szklankami cukru cukierniczego, mąkę i mleko. Beat ze średnią prędkością, aż gładka, o 3 protokół. Ubić w jednej czwartej ubitych białek jajka, aby rozjaśnić ciasto. Używając gumowej szpatułki, złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną smugi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Białka Jaj
żółtko Jaja
Mąka Uniwersalna
Jajko
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
Szpatułka
5
Ciasto rozprowadzić równomiernie na przygotowanych patelniach do pieczenia (około 5 filiżanek na każdą).
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
6
Piec przez 12 do 15 minut, aż ciasta będą złote i zestaw; przesuń Patelnie od góry do dołu iz przodu do tyłu w połowie pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Przenieść do stojaków do ostygnięcia.
8
Włożyć posiekaną czekoladę do średniej miski. W innej średniej misce, ubić 3 żółtka z cukrem i solą, aż blady, 2 protokół. W średnim rondlu podgrzać pół na pół z proszkiem kakaowym, aż się nagrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W Proszku
Czekolada
żółtko Jaja
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
9
Gorący płyn ubić do żółtek, a następnie zeskrobać mieszaninę z powrotem do rondla. Gotować na umiarkowanym ogniu, ubijając stale, aż lekko zgęstnieje i natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 160, 4 minut. Przecedzić mieszaninę na posiekaną czekoladę i odstawić do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Termometr Kuchenny
Patelnia Z Sosem
10
Ubijać, aż będzie gładka, a następnie pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
11
W misce do miksowania wyposażonej w trzepaczkę, ubij masło, aż będzie kremowe. Zeskrobać mieszaninę czekolady do masła i ubić, aż będzie gładka i kremowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
Trzepaczka
12
Ciasto lekko odkurzyć cukrem cukierniczym i przykryć arkuszem papieru woskowego. Odwróć ciasta na powierzchnię roboczą i ostrożnie odklej pergamin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
13
Wytnij każdą warstwę w poprzek na cztery paski 12 na 4 1/4 cala.
14
Rozłóż 6 warstw po 1/2 szklanki maślanego kremu i ułóż je na prostokątnej tekturze tortowej lub talerzu tortowym. Wierzch z siódmą warstwą (zachowaj ósmą warstwę na przekąskę). Zamrozić wierzch i boki z pozostałym maślanym i przechowywać w lodówce ciasto do dobrze schłodzone, co najmniej 2 godziny lub najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
15
W małym rondlu połączyć cukier z 1/2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia, myjąc stronę patelni zwilżoną szczotką do ciast. Gotuj syrop, aż zarejestruje 240 na termometrze natychmiastowego odczytu. W międzyczasie, w czystym stojącym mikserze elektrycznym, ubij białka z solą, aż uformują się miękkie szczyty. Bicie ze średnią prędkością, powoli mżawka w gorącym syropie i beat aż włączone, a następnie beat z dużą prędkością, aż beza jest sztywna i błyszcząca, a strona miski nie jest już ciepła, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Cukier
Syrop
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Szczotka Do Ciasta
Termometr Kuchenny
Patelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-o
Patelnia
16
Rozłóż cienką warstwę bezy na całym torcie, a następnie użyj pozostałej bezy, aby uformować ozdobne wiry na torcie. Używając pochodni brule ' a, brązuj bezę na całej powierzchni. Ciasto przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem.