Paletas de Coco Fresco

Paletas de Coco Fresco
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Paletas de Coco Fresco. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 14 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 55 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz meksykański cynamon, Likier kokosowy, kokos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Paletas de Aguacate Y Coco (lody z awokado i lody kokosowe), Kolumbijskie lody kokosowe (Paletas de Coco), oraz Paletas de Coco con Bocadillo (lody kokosowo-Gujawowe).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść kokos na ręczniku z oczami skierowanymi do góry. Przebić każde oko śrubokrętem lub szpikulcem do lodu, a następnie opróżnić wodę kokosową. (Odcedzić i zarezerwować do innego użytku, lub cieszyć się nim samodzielnie jako zimny napój.) Wyjmij jak najwięcej płynu, obracając kokosa do góry nogami i potrząsając nim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda KokosowaWoda Kokosowa
PijPij
KokosKokos
LódLód
3
Umieść kokos na obramowanej blasze do pieczenia i piec, aż zacznie pękać, 30 do 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjąć z piekarnika i odstawić, aż ostygnie wystarczająco do obsługi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Połóż kokos na ręczniku i użyj dolnej (nieostrej) krawędzi noża lub młotka, aby stuknąć go dookoła i pomóc go otworzyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Usuń zewnętrzną brązową skorupę rękami, a następnie użyj noża do parowania, aby usunąć cienką brązową skórę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
7
Pokrój oczyszczony kokosowy na kawałki i rozdrobnij go za pomocą tarki ręcznej lub robota kuchennego. Jeśli chcesz wstążki Kokosowe wewnątrz palety, użyj obieraczki do warzyw wyciąć kilka cienkich pasków prażonego kokosa przed rozdrobnieniem go.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KokosKokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Robot KuchennyRobot Kuchenny
TarkaTarka
8
Umieścić paski w misce i wymieszać z solą. Pracując partiami, mieszamy kokosowy z gorącą wodą, aż będzie jak najbardziej gładki, a następnie przecedzamy przez durszlak lub sito wyłożone gazą. Wyciśnij gazę, aby wydobyć jak najwięcej soku i wyrzuć resztki kokosa.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
EkstraktEkstrakt
SokSok
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
DurszlakDurszlak
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Przecedzoną ciecz umieścić w dużym rondlu, następnie wymieszać z mlekiem, cukrem i cynamonem i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 15 minut. Pamiętając, że słodycz zmniejszy się, gdy mieszanina ostygnie, posmakuje i dodaje więcej cukru, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie przecedzić przez sito o drobnych oczkach. Wymieszać z rumem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
11
Jeśli używasz konwencjonalnych form, podziel mieszaninę między formy, zatrzaśnij pokrywę i zamrozić do uzyskania stałej masy, około 5 godzin. (Jeśli stworzyłeś wstążki Kokosowe, dodaj je do form przed dodaniem płynu.) Jeśli używasz szklanek lub innych niekonwencjonalnych form, zamrażaj, aż Popy zaczną się ustawiać (1 1/2 do 2 godzin), następnie włóż patyczki i zamrażaj, aż staną się solidne, 4 do 5 godzin. W przypadku korzystania z wytwornicy lodu instant, postępuj zgodnie z instrukcjami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
LódLód
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
12
Przedruk za zgodą Paletas, autentyczne przepisy na Meksykańskie lody, Ogolony lód, & Aguas Frescas, copyright © 201
Składniki, których będziesz potrzebować
LódLód
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn