Paletas de Coco Fresco
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Paletas de Coco Fresco. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 14 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 55 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz meksykański cynamon, Likier kokosowy, kokos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Paletas de Aguacate Y Coco (lody z awokado i lody kokosowe), Kolumbijskie lody kokosowe (Paletas de Coco), oraz Paletas de Coco con Bocadillo (lody kokosowo-Gujawowe).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Umieść kokos na ręczniku z oczami skierowanymi do góry. Przebić każde oko śrubokrętem lub szpikulcem do lodu, a następnie opróżnić wodę kokosową. (Odcedzić i zarezerwować do innego użytku, lub cieszyć się nim samodzielnie jako zimny napój.) Wyjmij jak najwięcej płynu, obracając kokosa do góry nogami i potrząsając nim.
Umieść kokos na obramowanej blasze do pieczenia i piec, aż zacznie pękać, 30 do 40 protokół.
Wyjąć z piekarnika i odstawić, aż ostygnie wystarczająco do obsługi.
Połóż kokos na ręczniku i użyj dolnej (nieostrej) krawędzi noża lub młotka, aby stuknąć go dookoła i pomóc go otworzyć.
Usuń zewnętrzną brązową skorupę rękami, a następnie użyj noża do parowania, aby usunąć cienką brązową skórę.
Pokrój oczyszczony kokosowy na kawałki i rozdrobnij go za pomocą tarki ręcznej lub robota kuchennego. Jeśli chcesz wstążki Kokosowe wewnątrz palety, użyj obieraczki do warzyw wyciąć kilka cienkich pasków prażonego kokosa przed rozdrobnieniem go.
Umieścić paski w misce i wymieszać z solą. Pracując partiami, mieszamy kokosowy z gorącą wodą, aż będzie jak najbardziej gładki, a następnie przecedzamy przez durszlak lub sito wyłożone gazą. Wyciśnij gazę, aby wydobyć jak najwięcej soku i wyrzuć resztki kokosa.
Przecedzoną ciecz umieścić w dużym rondlu, następnie wymieszać z mlekiem, cukrem i cynamonem i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 15 minut. Pamiętając, że słodycz zmniejszy się, gdy mieszanina ostygnie, posmakuje i dodaje więcej cukru, jeśli chcesz.
Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie przecedzić przez sito o drobnych oczkach. Wymieszać z rumem.
Jeśli używasz konwencjonalnych form, podziel mieszaninę między formy, zatrzaśnij pokrywę i zamrozić do uzyskania stałej masy, około 5 godzin. (Jeśli stworzyłeś wstążki Kokosowe, dodaj je do form przed dodaniem płynu.) Jeśli używasz szklanek lub innych niekonwencjonalnych form, zamrażaj, aż Popy zaczną się ustawiać (1 1/2 do 2 godzin), następnie włóż patyczki i zamrażaj, aż staną się solidne, 4 do 5 godzin. W przypadku korzystania z wytwornicy lodu instant, postępuj zgodnie z instrukcjami producenta.
Przedruk za zgodą Paletas, autentyczne przepisy na Meksykańskie lody, Ogolony lód, & Aguas Frescas, copyright © 201