Tort czekoladowy IV
Ciasto czekoladowe IV może być tylko deser szukasz. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 14. Jedna porcja zawiera 418 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką 2 półsłodkie czekolady do pieczenia, sól, likier kawowy ganache i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, który nie jest tak wybitny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wyznanie # 64: Jestem pozbawiona Ciasta ... Ciasto czekoladowe z lukrem twarogowym i satynową polewą czekoladową, Czekoladowy tort urodzinowy: Diabelski tort z bogatym lukrem czekoladowym, oraz Easy Kids Birthday Cake: Ciasto czekoladowe z lukrem czekoladowym.
Instrukcje
Płaszcz 3 (8-calowe) okrągłe ciasto z sprayem do gotowania. Dno linii patelni z papierem woskowym; papier woskowy nasmarować skróceniem i odstawić.
Roztopić czekoladę w małym rondlu na małym ogniu, mieszając do uzyskania gładkości; odstawić.
Ubij masło na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe. Stopniowo dodawać cukier, ubijając, aż będzie lekki i puszysty.
Dodaj jajka, po 1 na raz, ubijając tylko do momentu, aż żółty zniknie po każdym dodaniu. Wymieszać z roztopioną czekoladą i wanilią.
Mąkę przesiać razem i 3 kolejne składniki; dodać do mieszanki masła na przemian z maślanką, ubijając z małą prędkością aż do wymieszania, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Wymieszać we wrzącej wodzie.
Równomiernie wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 28 do 30 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut; wyjąć z patelni i schłodzić całkowicie na stojakach z drutu.
Na talerzu wyłożyć 1 warstwę ciasta, na wierzch posmarować 4 łyżkami likieru kawowego z lukrem Ganache.
Połowę kremu czekoladowo-Mocha rozprowadzić równomiernie na ganache na warstwie ciasta. Na wierzchu drugą warstwę ciasta, na wierzchu 4 łyżki likieru kawowego z lukrem Ganache i pozostałym nadzieniem z kremu czekoladowo-Mokka. Wierzch pozostałą warstwą ciasta.
Na wierzchu i bokach ciasta rozprowadzić pozostałą lukier z likieru kawowego Ganache.
Dekorować, w razie potrzeby.