Tort czekoladowy glazurowany z posypką
Glazurowane ciasto czekoladowe z posypką może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 6G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ekstraktu z wanilanu, soda oczyszczona, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pączki polane czekoladą z posypką, Posypka Smash Cake, oraz Wiosenne Ciasto Z Posypką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Dno masła i bok patelni, następnie dno linii z okrągłym pergaminem.
Mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól przesiać do miski.
Ubij razem masło i brązowy cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym ze średnią prędkością do lekkiego i puszystego, 3 do 5 minut.
Dodać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu, a następnie ubić wanilią. Zmniejsz prędkość do średnio-niskiej i dodaj mieszankę mąki i mleka na przemian partiami, zaczynając i kończąc mieszanką mąki(ciasto pojawi się zsiadłe).
Przenieść ciasto na patelnię ciasta i gładką górę.
Piec, aż ciasto zacznie odciągać się od strony patelni i drewniany kilof włożony do środka wychodzi czysty, 35 do 40 minut. Ostudzić ciasto na patelni 5 minut, następnie odwrócić na stojaku i ostudzić całkowicie, około 1 godziny.
Doprowadzić śmietanę do gotować na wolnym ogniu w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, a następnie wlać czekoladę do miski i odstawić 1 minutę. Delikatnie ubić na gładką masę, następnie wymieszać z syropem kukurydzianym. Ostudzić całkowicie, delikatnie mieszając od czasu do czasu, około 30 minut (glazura zgęstnieje).
Ostrożnie obrać pergamin z ciasta.
Wylać glazurę na środek ciasta i rozprowadzić na brzegach łopatką. Udekorować posypką i / lub nonpareils.
Ciasto można zrobić 2 dni wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej (glazura nie pozostanie błyszcząca).