Tort Czekoladowo-Żółwiowy
Ciasto czekoladowe żółw może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 970 kalorii, 11g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać czekoladowy pudding błyskawiczny mix, jajka, gotowe do smarowania polewa czekoladowa fudge, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 12 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Tort Czekoladowo-Żółwiowy, Tort Czekoladowo-Żółwiowy, oraz Ciasto Czekoladowo-Żółwiowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posmaruj 2 okrągłe Patelnie i polej kakao. Odstawić.
Beat ciasto mix i następne 7 składników na małej prędkości z mikserem elektrycznym 1 minuta; beat na średniej prędkości 2 minuty. Złożyć w kromki czekoladowe i posiekane pekan.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 30 do 32 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut.
Wyjąć z patelni do stojaków z drutu i całkowicie ostudzić. Owinąć i schłodzić warstwy ciasta co najmniej 1 godzinę.
Ubić razem lukier z twarogiem i puszkę dulce de leche w małej misce, aż dobrze wymieszane. Odstawić.
Pokrój 6 cukierków żółwia na pół i odstaw do dekoracji. Kostki Pozostałe cukierki żółwia.
Używając ząbkowanego noża, pokrój warstwy ciasta na pół poziomo, aby uzyskać 4 warstwy.
Umieść 1 warstwę, pokrój bok do góry, na talerzu ciasta.
Rozprowadzić z 1/2 szklanki śmietany ser lukier mieszaniny; posypać jedną trzecią pokrojone w kostkę żółwia cukierki. Powtórz procedurę dwa razy.
Umieść ostatnią warstwę ciasta na wierzchu ciasta, przyciąć bok w dół.
Na wierzchu i bokach ciasta rozprowadzić polewę czekoladową. Przykryć i schłodzić w lodówce, aż będzie gotowy do podania. Tuż przed podaniem skropić lodami dulce de leche polewając wierzch ciasta.
Dekoruj pozostałymi połówkami cukierków żółwia i połówkami orzechów pekan. Przechowywać w lodówce.