Tort Crêpe Z Wędzonym Łososiem
Ten przepis służy 16. Jeśli 50 centów za porcję spada twój budżet, tort z wędzonego łososia Crêpe może być wybitnym pescatarian przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 106 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Mieszanka mleka, ser śmietankowy, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort Suflet Z Łososia Wędzonego, Przystawki z łososiem i serem śmietankowym, oraz Easy Brie Smoked Lox Torte dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować naleśniki, wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, mąkę uniwersalną i sól razem w średniej misce.
W małej misce ubić mleko, jajka i roztopione masło.
Wlać połowę mieszanki mleka do mieszanki mąki i ubijać, aż będzie gładka.
Dodaj pozostałą mieszaninę mleka i kontynuuj ubijanie, aż ciasto będzie całkowicie gładkie. Przecedzić ciasto przez sitko o drobnych oczkach.
Niech ciasto odpocząć na pół godziny przed gotowaniem.
Ułóż tacę papierem do pieczenia.
Rozgrzać patelnię crêpe lub 7-calową patelnię nonstick sauté lub patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu. Spryskać patelnię lekko olejem do gotowania lub pędzlem z roztopionym masłem.
Wlać 1/4 szklanki ciasta na bok patelni i zawirować, aby pokryć dno, tworząc cienką warstwę. Gotować, aż pojawią się bąbelki na powierzchni crêpe i krawędzie zaczną lekko brązowieć. Odwróć naleśnik za pomocą szpatułki. Drugą stronę gotować przez około 10 sekund i obrócić naleśnik na przygotowaną tacę do ostygnięcia. Kontynuuj gotowanie naleśników, aż wszystkie ciasto jest używane. Powinieneś mieć 11 naleśników (patrz uwaga).
Aby przygotować nadzienie, w misce robota kuchennego wyposażonego w mocowanie ostrza, przetworzyć serek śmietankowy do uzyskania gładkości, około 30 sekund. Zeskrobać miskę gumową szpatułką i dodać szalotki, kapary, sok z cytryny, mleko, i łososia. Przetworzyć przez kolejne 15 sekund, a następnie ponownie zeskrobać miskę gumową szpatułką. Mieszamy przez kolejne 10 sekund lub do momentu, aż mieszanina będzie dość gładka. Podziel nadzienie na 10 porcji, każda około 2 czubatych łyżek.
Naleśniki umieścić na talerzu i rozprowadzić jedną porcję nadzienia całkowicie i równomiernie na jego powierzchni metalową szpatułką lub tylną łyżką. Na wierzch nałożyć kolejną crêpe i ostrożnie rozprowadzić kolejną porcję nadzienia na wierzchu, upewniając się, że rozłożysz się na brzegach. Kontynuuj, aż wszystkie nadzienie i naleśniki zostaną ułożone w stos, kończąc się gładką naleśnikiem na wierzchu. Przykryj torte folią z tworzywa sztucznego i schładzaj przez co najmniej 1/2 godziny przed krojeniem i podaniem.
Pokrój torte na małe kliny ostrym nożem. Wyczyść nóż między cięciami, aby uzyskać zgrabny pokrojony wygląd. Wszelkie pozostałe kawałki torte można szczelnie owinąć folią z tworzywa sztucznego i przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.
Naleśniki i nadzienie można przygotować dzień wcześniej i schłodzić.
Niech napełnianie osiągnie temperaturę pokojową i zmontuje zgodnie z zaleceniami.
Od pieczenia na słono: ciepłe i inspirujące przepisy na chrupiące, kruche, łuszczące się wypieki przezmary Cech. Copyright © 2009 by Mary Cech; photographs copyright © 2009 by Noel Barnhurst. Wydany przez Chronicle Books LLC.