Tort bezowy cytrynowo-limonkowy

Tort bezowy cytrynowo-limonkowy
Ciasto cytrynowo-limonkowe bezowe może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 92 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 18 g tłuszczu i łącznie 634 kalorie . 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Mieszanka cukru, sody oczyszczonej, kremu z kamienia winnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 35 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy to Lemon Meringue , Lemon Meringue Cookies i My Best Lemon Meringue Pie .

Instrukcje

1
W małym, ciężkim rondelku wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i mąkę. Mieszaj z wodą, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotuj i mieszaj na średnio-wysokim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj jeszcze przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tekturowy Okrąg Na Tort (9 Cali)1 Tekturowy Okrąg Na Tort (9 Cali)
Okrąg Z Tektury Na Tort (9 Cali)Okrąg Z Tektury Na Tort (9 Cali)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Zdjąć z ognia. Wymieszać niewielką ilość gorącej mieszanki z żółtkami jaj; wlać wszystko z powrotem do garnka, stale mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać jeszcze 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Zdjąć z ognia. Delikatnie wymieszać z sokami, masłem i skórkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
4
Przenieś do małej miski; ostudź przez 10 minut. Schłodź w lodówce, aż będzie schłodzone.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Ciasto: w dużej misce utrzyj masło i cukier, aż do uzyskania lekkiej i puszystej masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wbij wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone(po 1 Tubce) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczone
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
7
Wymieszaj śmietanę, soki i skórkę z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
8
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną; dodawaj do ubitej masy na zmianę z mieszanką śmietanową, dobrze ubijając po dodaniu każdego składnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
9
Wlać do trzech natłuszczonych i posypanych mąką okrągłych foremek o średnicy 9 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
10
Piecz w temperaturze 350 stopni przez 18–22 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudź przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
11
Połóż okrąg ciasta na blasze do pieczenia; ułóż jedną warstwę ciasta i połowę nadzienia. Powtórz warstwy. Przykryj pozostałą warstwą ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
12
Na bezę: W dużej misce ubij białka jaj i krem z kamienia winnego na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj cukier, 1 łyżkę stołową na raz, na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty i cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Masłem OrzechowymCiasto Z Masłem Orzechowym
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Rozłóż bezę na wierzchu i bokach tortu.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
14
Piecz w temperaturze 350 stopni przez 28–32 minuty lub do momentu, aż beza lekko się zrumieni. Ostrożnie przełóż na talerz na ciasto. Schłodź resztki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web

Składniki

3Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy0Batoniki toffi Heathgroch fioletowygroch fioletowy1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.masło zmiękczonemasło zmiękczone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych321 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy0Batoniki toffi Heathciasto z masłem orzechowymciasto z masłem orzechowym5Opcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczuOpcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu3żółtka jaj, ubiteżółtka jaj, ubite3Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)311 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mąka uniwersalnamąka uniwersalna3331 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mąka uniwersalnamąka uniwersalna1cardboard cake circle (9 inches)cardboard cake circle (9 inches)811 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczonekrewetki, ogon, usunięte skorupy, oczyszczone2Batoniki toffi Heathstarta skórka z cytrynystarta skórka z cytryny4Batoniki toffi Heathstarta skórka z cytrynystarta skórka z cytryny811 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelekko rozgniecione awokado Hasslekko rozgniecione awokado Hass2Batoniki toffi HeathSkórka z tartej limonkiSkórka z tartej limonki1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę1331 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.sok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie3001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.sok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie4001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.sok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie1Batoniki toffi Heath(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)4141 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn