Tort 35-lecia
Ciasto z okazji 35-lecia zajmuje około 2 godziny i 40 minut od początku do końca. Ten deser ma 264 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 50. Za 54 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 14 osób próbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga cukru, ekstraktu wanillanowego, mąki tortowej i smarowania olejem roślinnym. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciasto kolibra z okazji 35-lecia, Ciasto Rocznicowe, oraz PLANTERS® Pan PEANUTâ " ¢ 100-lecie ciasto.
Instrukcje
Zakryj 20 cali. x 14-w. deska do serwowania z opakowaniem na prezent, taping wrap z tyłu deski. Przykryj owiniętą deskę przezroczystym celofanem w ten sam sposób; odstawić. Wyłóż dwa nasmarowane i posypane mąką 13 cali. x 9-w. Formy do pieczenia papierem woskowanym; papier posmarować tłuszczem i mąką.
Na pierwszą warstwę ciasta, w dużej misce, śmietana 1 szklanka plus 2 łyżki masła, połowa serka śmietankowego i 2-1 / 4 szklanki cukru.
Dodaj 6 jajek, po jednym na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubij 3/4 łyżeczki wanilii.
Dodaj 2-1 / 4 szklanki mąki; dobrze wymieszaj.
Wlać do jednej przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 325° przez 40-45 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić na ruszcie. Powtórz dla drugiej warstwy ciasta.
Do lukru, w dużej misce, masło śmietankowe, aż będzie lekkie i puszyste. Ubij cukier cukierniczy i wanilię.
Dodaj tyle mleka, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
Za pomocą ząbkowanego noża wypoziomuj wierzchołki ciast, jeśli to konieczne.
Umieść jedną warstwę ciasta na zadaszonej desce. Frost top Z 1-1 / 2 szklankami lukru; rozłóż nadzienie malinowe do 1/2 cala. krawędzi. Top z pozostałą warstwą. Mróz wierzch i boki ciasta z pozostałym lukrem.
W przypadku kołdry kremówki, w dużej misce wytrzymałego miksera stojącego, kremowy olej roślinny rozprowadza się, aż będzie lekki i puszysty. Ubij cukier cukierniczy, aż będzie kruchy. Stopniowo ubijaj syrop kukurydziany na niskich obrotach (mieszanina będzie sztywna).
Na powierzchni roboczej posypanej cukrem cukierniczym rozwałkuj kremówkę na 10-1/2 cala. kwadrat; wykończenia 1/4 W. ze wszystkich stron z karbowanym kołem do ciasta. Odnosząc się do Fig. 1, użyj prostej krawędzi linijki, aby utworzyć równoległą linię 1/4 cala. z każdej karbowanej krawędzi delikatnie naciskając, aby wykonać płytkie wgłębienia. Patrz Rys.
Zdobądź linię równoległą 1 w. od ostatniej linii z każdej strony. Patrz Rys.
Odnosząc się do Fig. 4, użyj linijki, aby utworzyć cztery 5-in. kwadraty. Zdobądź linię równoległą 1 w. z każdej strony dwóch przecinających się linii pośrodku kołdry. Patrz Rys.
Zrób ukośny kwadrat (około 1-3/4 cala.) na środku każdego większego kwadratu. Patrz Rys.
Ostrożnie umieść kołdrę kremówki ukośnie nad ciastem, drapując końce po bokach, jak na Rys.
Za pomocą barwnika spożywczego i czystego pędzla pomaluj kwadraty kołdry turkusowo-bordowy; delikatnie osusz ręcznikami papierowymi. Patrz Rys.
Gotowa kołdra z kremówki powinna wyglądać jak ryc.
W przypadku Nakładki na serce w kuchence mikrofalowej rozpuść białą powłokę cukierków; mieszaj, aż będzie gładka. Lekko ostudzić. Na woskowanym papierze narysuj 2 cale. serce. Rura Candy powłoka wzdłuż krawędzi serca; pozostawić do wyschnięcia.
Rozłóż pozostałą powłokę cukierków wewnątrz serca; wygładź szpatułką i pozostaw do wyschnięcia.
Maluj serce bordo; delikatnie osusz papierowymi ręcznikami i pozostaw do wyschnięcia. Rura Candy powłoka wzdłuż wewnętrznych krawędzi serca; rura " 35 " wewnątrz serca.
Pozostaw do wyschnięcia. Ostrym nożem zrób szczelinę w wewnętrznym rogu ciasta; włóż nakładkę serca.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.