Toisan-Style Joong

Toisan-Style Joong
Need a bezglutenowe, bezmleczne i FODMAP friendly hor d ' oeuvre? Toisan w stylu Joong może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 15 i kosztuje $6.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 600 kalorii. Jeśli masz dziecko krewetki, fasola mung, olej canolan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 38 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Lepki ryż zawinięty w liście bambusa (Joong lub Zhongzi), Jagnięcina w stylu kaszmiru-ten indyjski styl jagnięciny to prawdziwa uczta, wszyscy będą myśleć, że jesteś kucharzem dla smakoszy, oraz Indiana Style Chili - można zrobić Midwest stylu chili z tego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Śledź przepis na solankowe jaja kaczki. Jeśli używasz gotowanych solonych żółtek kaczki, przejdź do kroku
Składniki, których będziesz potrzebować
Jaja KaczeJaja Kacze
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Cała KaczkaCała Kaczka
2
Postępuj zgodnie z przepisem, aby wyleczyć brzuch wieprzowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
1
Umieść co najmniej połowę opakowania liści joong w dużym pojemniku i przykryj całkowicie zimną wodą. Moczyć liście przez dwadzieścia cztery godziny, zmieniając wodę dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Umieść liście joong w dużym garnku lub holenderskim piekarniku. Przykryć wodą i umieścić na piecu na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniego i gotować przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
3
Odcedzić liście i spłukać zimną wodą. Za pomocą szczotki warzywnej weź jeden liść i szoruj z każdej strony i ponownie spłucz pod bieżącą wodą. Przyciąć łodygi za pomocą nożyc kuchennych i wyrzucić. Powtarzaj, aż wszystkie liście zostaną szorowane, spłukane i przycięte. Odstawić durszlak i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
4
Dla lap cheong: spłucz lap cheong pod zimną bieżącą wodą i spuść.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Przeciąć każde okrążenie cheong na pół w poprzek. Podziel każdą połowę wzdłużnie dwa razy na ćwiartki (z każdego okrążenia należy wyciągnąć po 8 sztuk). Odstawić.
6
Dla utwardzonego brzucha wieprzowego: opłucz brzuch wieprzowy pod zimną bieżącą wodą, aby usunąć nadmiar soli. Osuszyć ręcznikami papierowymi i pokroić w paski o szerokości 1/2 cala wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
7
Wytnij każdy pasek na 1-calowe kawałki. Odstawić.
1
Każde żółtko przeciąć na pół i odstawić na bok. Jeśli używasz surowego solonego żółtka kaczki: Oddziel białka od żółtek. Rezerwy białka do innego użytku (będą przechowywać przez 1 miesiąc w lodówce).
Składniki, których będziesz potrzebować
Jaja KaczeJaja Kacze
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
2
Żółtka przeciąć na pół za pomocą lekko naoliwionych nożyc kuchennych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1
Umieść krewetki i przegrzebki w oddzielnych małych miseczkach. Umyć trzy razy w odpływie zimnej wody. Przykryć całkowicie wodą i pozostawić do namoczenia przez piętnaście minut. odcedzić i odstawić. Przegrzebki pokroić w paski i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Umieść ryż w sitku o drobnych oczkach. Spłucz pod zimną bieżącą wodą, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Przenieść do dużej miski i przykryć całkowicie zimną wodą. Pozostawić do moczenia 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dobrze spuścić i przenieść do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Fasolę ułożyć w sitku o drobnych oczkach. Spłucz pod zimną bieżącą wodą, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Dodać olej roślinny i sól i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Dodać fasolę mung do ryżu i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola MungFasola Mung
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
4
Aby złożyć: weź dwa całe liście joong o mniej więcej tej samej wielkości. Upewnij się, że w liściach nie ma łez ani rozdarć. Liście powinny zakrzywiać się w tym samym kierunku. Weź jeden liść joong w każdej ręce trzymając go poziomo przed sobą, upewniając się, że końce pasują do siebie. Krawędź jednego liścia nakładają się na środkowy grzbiet drugiego liścia. Przytrzymaj nakładające się liście kciukiem na środku liści i złóż na pół.
5
Złóż dolną pół cala liścia do góry i pod kciukiem, aby utworzyć kieszeń wewnątrz liści dla joong. Przytrzymaj złożone liście w jednej ręce, a następnie użyj drugiej ręki, aby otworzyć liście, aby zrobić kieszeń w środku.
6
Trzymając mocno liście, umieść 3 łyżki mieszanki ryżu w kieszeni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
7
Dodaj raz kawałek peklowanego brzucha wieprzowego, pół żółtka jaja, trzy krewetki, trzy przegrzebki nici i jeden kawałek lap cheong do środka ryżu. Przykryć nadzieniem kolejne 3 łyżki ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
8
Dodaj trzeci liść joong, owijając go wokół góry dwóch liści, aby zwiększyć wysokość joong. Użyjesz tego liścia do zamknięcia wszystkiego.Weź zewnętrzną krawędź trzeciego liścia i złóż go w kierunku środka, uszczelniając joong. Joong powinien być teraz zapieczętowany na jednym końcu i otwarty na drugim.
9
Wygładzić liście w kierunku otwartego końca, a następnie zebrać wszystkie końce, złożyć je w kierunku środka i przytrzymać kciukiem. Bądź twardy, ale nie rozrywaj ani nie rozrywaj liści. Jeśli liście łzawią, zacznij od nowa. Zabezpieczyć sznurkiem kuchennym, wykonując kilka pętli wokół joong i zabezpieczając węzłem. Pat zakończył joong z rękami po obu stronach do kompaktu. Powtarzaj, aż liście joong i wypełnienie zostaną zakończone. Nadmiar liści joong można suszyć w temperaturze pokojowej na stojaku chłodzącym drut i ponownie wykorzystać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
10
Warstwa wykończona joong w dużym pojemniku i przykryć wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Umieścić na piecu na dużym ogniu, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średniego. Gotować przez 2 1/2 godziny, uzupełniając garnek wrzącą wodą, aby utrzymać Joong zanurzony i obracając joong co godzinę, aby promować równomierne gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
12
Usuń joong i spuścić w durszlak ustawić w zlewie. Odstawić na dziesięć minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
13
Pokrój paczki i podawaj natychmiast z sosem sojowym.Extra joong może być przechowywany w lodówce przez okres do jednego tygodnia lub w zamrażarce przez kilka miesięcy. Aby podgrzać, umieść w gotującej się wodzie, aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia21
Magazyn