Tofu Z Pieprzem Czarnym

Tofu Z Pieprzem Czarnym
Czarny pieprz Tofu jest Wegetariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 745 kalorii, 31g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.58 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz grubo pieprz, imbir, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tofu Z Pieprzem Czarnym, Tofu Z Pieprzem Czarnym, oraz Tofu Z Pieprzem Czarnym.

Instrukcje

1
Zacznij od tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużej patelni lub woka, aby uzyskać 1/4 cala po bokach i podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Pokroić tofu w dużą kostkę, o 1 x 1 cal. Wrzuć je do skrobi kukurydzianej i otrząśnij nadmiar, a następnie dodaj do gorącego oleju. (Musisz smażyć kawałki tofu w kilku partiach, aby nie dusić na patelni.) Smażyć, obracając je w miarę jak idziesz, aż będą złote i będą miały cienką skórkę. Gdy są gotowane, przenieś je na ręczniki papierowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
GulaszGulasz
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
4
Usunąć olej i wszelkie osady z patelni, a następnie włożyć masło do środka i stopić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj szalotki, chiles, czosnek i imbir. Smażyć na małym lub średnim ogniu przez około 15 minut, mieszając od czasu do czasu, aż składniki staną się błyszczące i całkowicie miękkie. Następnie dodaj sosy sojowe i cukier i wymieszaj, a następnie dodaj pokruszony czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
SzalotkaSzalotka
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CukierCukier
6
Dodać tofu ogrzać go w sosie przez około minutę. Na koniec wymieszaj zieloną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
SOSSOS
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
7
Podawać na gorąco, z ryżem na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
8
Reprinted with permission from Plenty by Yotam Ottolenghi, (C) 2011 Chronicle Books
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn