Tofu Z Pieprzem Czarnym
Czarny pieprz Tofu jest Wegetariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 745 kalorii, 31g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.58 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz grubo pieprz, imbir, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tofu Z Pieprzem Czarnym, Tofu Z Pieprzem Czarnym, oraz Tofu Z Pieprzem Czarnym.
Instrukcje
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużej patelni lub woka, aby uzyskać 1/4 cala po bokach i podgrzać.
Pokroić tofu w dużą kostkę, o 1 x 1 cal. Wrzuć je do skrobi kukurydzianej i otrząśnij nadmiar, a następnie dodaj do gorącego oleju. (Musisz smażyć kawałki tofu w kilku partiach, aby nie dusić na patelni.) Smażyć, obracając je w miarę jak idziesz, aż będą złote i będą miały cienką skórkę. Gdy są gotowane, przenieś je na ręczniki papierowe.
Usunąć olej i wszelkie osady z patelni, a następnie włożyć masło do środka i stopić.
Dodaj szalotki, chiles, czosnek i imbir. Smażyć na małym lub średnim ogniu przez około 15 minut, mieszając od czasu do czasu, aż składniki staną się błyszczące i całkowicie miękkie. Następnie dodaj sosy sojowe i cukier i wymieszaj, a następnie dodaj pokruszony czarny pieprz.
Dodać tofu ogrzać go w sosie przez około minutę. Na koniec wymieszaj zieloną cebulę.
Podawać na gorąco, z ryżem na parze.
Reprinted with permission from Plenty by Yotam Ottolenghi, (C) 2011 Chronicle Books