Tofu ciasto czekoladowe może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 405 kalorii, 8G białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mielonych migdałów, oleju roślinnego, kakao w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 24%. Spróbuj Tort Szyfonowy Mini Tofu, Ciasto Czekoladowe Tofu, oraz Czekoladowy Mus Z Tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Lekko nasmaruj 9-calową sprężynową patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)
2
W średniej misce wymieszać mąkę, zmielone migdały i 1 łyżkę brązowego cukru. Zagnieść na maśle, aby uformować ciasto. Mocno docisnąć ciasto do dna przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
Ramię
(65 Ciasteczek)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
Twarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
3
Za pomocą blendera połącz tofu, pozostały cukier, olej, sok pomarańczowy, likier czekoladowy, kakao i ekstrakt z migdałów. Zmiksować na gładką i kremową masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Czekoladowy
Olejek Cynamonowy, Opcjonalnie
Proszek żelatynowy żurawinowy
Papier Ryżowy
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Rozprowadzić ciasto w równomiernej warstwie na przygotowanej skórce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
5
Piec przez 1 godzinę i 15 minut w nagrzanym piekarniku. Pozostawić ciasto do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce przez noc. To ciasto musi być dokładnie zimne, aby prawidłowo ustawić, w przeciwnym razie będzie cieknące jak budyń.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus Więcej Do Dekoracji (1 Szklanka Karmelu I 1 łyżeczka Fleur De Sel)