Toffi tort maślany z lukrem czekoladowym Ganache
Toffi maślany tort z czekoladowym lukrem Ganache wymaga około 2 godziny i 50 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 352 kalorie. Ten bezglutenowy przepis służy 16 i kosztuje 55 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz półsłodkie chipsy czekoladowe, kawałki toffi, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Toffi tort maślany z lukrem czekoladowym Ganache, Brązowy toffi toffi z czekoladowym Ganache, oraz 4 warstwowe ciasto czekoladowe Brownie z lukrem z masła orzechowego i czekoladowym Ganache.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325°F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Nasmaruj lub spryskaj DNA i boki dwóch okrągłych patelni do ciast 9-lub 8-calowych za pomocą sprayu do pieczenia z mąką.
Zrobić, piec i ostudzić ciasto zgodnie z zaleceniami na polu 8-lub 9-calowe rundy. Warstwy przechowywać w lodówce około 45 minut dla łatwiejszej obsługi.
Tymczasem, w średniej mikrofali miski, kuchenka mikrofalowa czekoladowe chipsy i ubijanie śmietany odkryte na wysoki 1 minuta 30 sekund do 2 minut 30 sekund, mieszając co 30 sekund, aż krem jest gorący. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka. Przechowywać w lodówce 30 do 40 minut lub do ostygnięcia. Mieszaj, aż mieszanina będzie wystarczająco gęsta, aby się rozprzestrzenić, ale nadal będzie błyszcząca.
Pokrój każdą warstwę ciasta na pół poziomo, aby w sumie 4 warstwy. Zarezerwuj 1 górną warstwę.
Umieść 1 dolną warstwę ciasta, pokrój bok do góry, na talerzu do serwowania.
Rozprowadzić cienką warstwą lukru; posypać 1/3 szklanki bitów toffi. Powtórz z 2 więcej warstw.
Umieść zarezerwowaną warstwę na górze, zaokrąglony bok do góry. Bok i wierzch ciasta z pozostałym lukrem.
Posypać pozostałe kawałki toffi na wierzchu ciasta.
Udekoruj ciasteczkami piruetowymi. Przechowywać w lodówce.