Toffi Kawowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje,więc spróbuj kawy toffi. Ten przepis służy 6 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 294 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mleko procentowe, delikatną słodko-gorzką czekoladę, granulki kawy rozpuszczalnej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kawa Toffi, Toffi Kawowe, oraz Toffi Kawowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 7-calowa patelnia typu springform lub 8-9-calowa płyta pie
Dodać skorupę: gotować cukier w suchej małej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, niezakłócony, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się w głęboki złoty karmel, 2 do 3 minut.
Zdjąć patelnię z ognia, a następnie natychmiast wymieszać płatki i szybko przenieść na patelnię springform, rozprowadzając równomiernie na dnie i wygładzając górę tylną małą łyżką. (Jeśli używasz pie plate, lekko naciśnij crust up side of plate.)
Posypać posiekaną czekoladę równomiernie na ciepłej skórce do stopienia, a następnie rozprowadzić roztopioną czekoladę tylną łyżką, aby pokryć skórkę. Ostudzić, aż czekolada stwardnieje.
Zrobić nadzienie: rozpuścić kawę rozpuszczalną w 2 łyżkach mleka w małej misce, następnie wymieszać żelatynę i odstawić.
Ubij razem skrobię kukurydzianą i pozostałą 1 szklankę mleka w ciężkim rondlu o pojemności 1 1/2 do 2 kwarty i gotuj na wolnym ogniu, stale mieszając (zajmie to około 15 minut; 1 procent mleka łatwo się zsiadnie, jeśli zostanie podgrzane zbyt szybko). Nadal dusić, mieszając, 2 minuty.
Wyjąć z ognia, następnie dodać mieszaninę żelatyny, czekoladę, brązowy cukier i rum, ubijając do gładkości, około 1 minuty.
Przenieść mieszaninę do metalowej miski ustawionej w większej misce z lodem i zimną wodą. Chłodne nadzienie, stale ubijając (aby żelatyna nie ustawiała się nierównomiernie), tylko do temperatury pokojowej, 3 do 5 minut, a następnie zalać skórką na patelni. Chłód, pod przykryciem, aż do Ustawienia, około 3 godzin.
Dodać topping: ubij śmietanę z brązowym cukrem za pomocą miksera elektrycznego, aż po prostu utrzymuje sztywne szczyty. Rozpuszczamy kawę rozpuszczalną w rumie i składamy na śmietanę.
Rozłóż równomiernie na schłodzonym kremie, następnie cienkim ostrym nożem wokół krawędzi "ciasta" i usuń stronę patelni.
Dekoruj wiórkami czekoladowymi.