Toasty Neapolitańskie: Crostini Napoletani
Toasty neapolitańskie: Crostini Napoletani może być tylko pescatarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 2,04 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 23G białka, 17g tłuszczu i w sumie 522 kalorii. Działa najlepiej jako hor d ' oeuvre, i odbywa się w przybliżeniu 25 minut. Jest to raczej niedrogie przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka pieprzu, czosnku, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 62%, to danie jest solidne. Spróbuj Tosty Neapolitańskie (Crostini Napoletani), Neapolitański Crostini, oraz Topi Się Mozzarella Caprese Crostini Tosty dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Połóż pokrojony chleb na blasze do ciastek, opiekaj do jasnozłotego koloru z obu stron i wyjmij. Gdy jest jeszcze gorący, natrzyj każdy plasterek ząbkiem czosnku.
W małej misce wymieszaj ricottę i czarny pieprz i rozprowadź trochę mieszanki na każdej kromce chleba. Ułóż każdy filet z sardeli i włóż na blachę do ciastek.
Umieść pod brojlerem, aż ser się wycieknie, około 1 minuty, wyjmij, połóż na półmisku, skrop oliwą i podawaj.
Polecane wino: Wino Musujące, Chianti, Verdicchio, Sparkling Rose, Trebbiano
Crostini naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym, Chianti i Verdicchio. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować, jest Masia de la Luz Cava Brut. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Masia de la Luz Cava Brut]()
Masia de la Luz Cava Brut
Żywy i intensywny, ten Cava ma piękne nuty zielonego jabłka i miodu, a także orzeźwiającą kwasowość. Idealny jako aperitif i do każdego przepisu inspirowanego owocami morza.