Toad-in-the-hole w 4 prostych krokach
Toad-in-the-hole w 4 prostych krokach wymaga ok. 1 godzina i 10 minut od początku do końca. To danie główne ma 1109 kalorii, 51g białka, oraz 75 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.9 za porcję. Jeśli masz mąkę, olej słonecznikowy, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 851 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ropucha W Dziurze, Ropucha W Dziurze, oraz Ropucha w dziurze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Do dużej miski wymieszaj 210 g mąki i wymieszaj 1 łyżeczkę musztardy angielskiej w proszku z dużą szczyptą soli. Zrobić studzienkę w środku, rozbić w 4 jajkach, a następnie wlać trochę z 400 ml mleka.
Ubić mieszaninę, stopniowo włączając część mąki, aż do uzyskania gładkiego ciasta w studni. Teraz dodaj trochę więcej mleka i kontynuuj mieszanie, aż całe mleko i mąka zostaną zmieszane.
Ciasto jest gotowe: powinieneś teraz mieć gładkie, bez grudek ciasto, które jest konsystencją podwójnej śmietany. Wymieszaj liście z 4 gałązek tymianku, a następnie przełóż ciasto z powrotem do dzbanka, w którym zmierzyłeś mleko, dla łatwiejszego nalewania później. Użyj nożyczek, aby przeciąć ogniwa między 8 zwykłymi kiełbasami wieprzowymi, a następnie wrzuć je do puszki do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm.
Dodaj 1 łyżkę oleju słonecznikowego, wrzucając do niego kiełbaski, aby dokładnie pokryć podstawę puszki, a następnie piecz w piekarniku przez 15 minut.
Gotuj ciasto: weź gorącą tacę z piekarnika, a następnie szybko wlej ciasto, które powinno skwierczeć i trochę bąbelkować, gdy po raz pierwszy uderzy w gorący tłuszcz. Włożyć z powrotem do piekarnika, a następnie piec przez 40 minut, aż ciasto jest gotowane przez, dobrze wyrośnięte i chrupiące. Sprawdzić po 40 minutach, przykryć luźno folią, jeśli za bardzo się brązowieje. Jeśli wepchniesz końcówkę noża do ciasta na środku tacy, powinien być ustawiony, a nie lepki lub ciekły.
Zrobić sos: zmiękczyć 2 pokrojone cebule z 1 łyżką oleju słonecznikowego na dużej patelni nieprzywierającej przez około 20 minut, często mieszając, aż będą złote.
Posypać 1 łyżeczką miękkiego brązowego cukru przez ostatnie 5 minut.
Dodaj łyżkę zwykłej mąki, a następnie gotuj, ciągle mieszając, przez 2 minuty, aby pokryć cebulę i nie ma suchej mąki. Stopniowo wlać 500 ml bulionu wołowego, dobrze mieszając, aby uzyskać gładki SOS. Bańka przez 4-5 minut, aby zagęścić, a następnie doprawić.
Przetnij ropuchę w dziurze na duże kliny i podawaj z sosem.