Timballo

Timballo
Timballo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.75 za porcję. Jedna porcja zawiera 560 kalorii, 24g białka, oraz 25 g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 38 mówi, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, masło, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 79%. Spróbuj Timballo, oraz Bakłażan Timballo z Cavatelli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie sauté kiełbasa, rozbijając grudki widelcem, aż nie będzie już różowy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj cebulę i liść laurowy i podsmażyć, często mieszając, aż cebula zacznie brązowieć, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodaj marchew, seler, sól i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną mięknąć, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
(duża Tuba)(duża Tuba)
4
Dodaj pastę pomidorową i gotuj, ciągle mieszając, 1 minutę, następnie dodaj wino i rozpalaj przez gotowanie, skrobając wszelkie brązowe kawałki, aż większość cieczy odparuje, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Dodać przecier pomidorowy i cukier i gotować, często mieszając, aż zgęstnieje, 8 do 10 minut. Ostudzić sos i wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1
Makaron gotować w garnku 6-do 8-quart wrzącej aż al dente, a następnie przenieść ze skimmerem do durszlaka do odsączenia (nie spłukać), rezerwując wodę w garnku gotować chard. Makaron ostudzić, rozprowadzić na patelni do pieczenia, ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
SkimmerSkimmer
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1
Dodaj chard do garnka i dusić, odkryte, do miękkości, 3 do 5 minut, a następnie przenieść skimmer do miski z lodem i zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SkimmerSkimmer
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Odcedzić chard i ścisnąć garściami, a następnie drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
3
Rozgrzać masło w 1 1/2 - do 2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, następnie dodać czosnek i gotować, ubijając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodaj mąkę i gotuj, ubijając, 1 minutę, a następnie dodaj mleko w wolnym strumieniu, ubijając. Doprowadzić do wrzenia, ubijając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż sos jest lekko zagęszczony, o 5 protokół. Wymieszać chard, sól, pieprz, gałka muszkatołowa i 2 łyżki parmigiano, a następnie zdjąć patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Naczynie z sufletem olejowym i dolną linią z okrągłym papierem pergaminowym, następnie pergaminem olejowym. Dno naczynia przykryć pojedynczą warstwą makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
3
Posypać 1/2 szklanki mozzarelli i 3 łyżki Parmigiano na makaron, następnie połówkę sosu mięsnego łyżką w równej warstwie na ser. Jedną trzecią pozostałego makaronu ułóż na sosie mięsnym w naczyniu sufletowym i polej całą boćwiną, następnie kolejną warstwą makaronu (około połowy pozostałej części).
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Posypać pozostałą ilością serów, następnie łyżkę pozostałego sosu mięsnego na ser. Top z pozostałym makaronem. (Możesz mieć makaron pozostały.) Makaron przykryć naoliwioną warstwą pergaminu (strona Naoliwiona w dół) i przykryć naczynie folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
5
Piec w szerokim garnku 6-do 8-quart aż do bulgotania i metalowy szaszłyk lub cienki nóż włożony do środka timballo wychodzi gorący w dotyku, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Wyjąć soufflé danie z kąpieli wodnej i odstawić, pokryte, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
7
Wyjąć folię i pergamin i obrócić nożem Brzeg timballo, aby poluzować, następnie odwrócić półmisek na suflet i odwrócić timballo na półmisek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
8
Usuń suflet i pozostały pergamin.

Składniki

397Orzechy dowolne (posiekane)całe pomidory w soku, wymuszone sokami przez młyn spożywczy (1 1/2 szklanki)całe pomidory w soku, wymuszone sokami przez młyn spożywczy (1 1/2 szklanki)1marchew, drobno posiekanamarchew, drobno posiekana1żebrożeberko selera, drobno posiekaneżeberko selera, drobno posiekane1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mąka uniwersalnamąka uniwersalna2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone113Orzechy dowolne (posiekane)świeża mozzarella (niesolona), pokrojona w kostkę 1/2 cala (skąpe 1cup)świeża mozzarella (niesolona), pokrojona w kostkę 1/2 cala (skąpe 1cup)0(może być lub przeglądać)świeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa2(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1( bakłażany)cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioz drobno starty Parmigiano-Reggianooz drobno starty Parmigiano-Reggiano0(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)227Orzechy dowolne (posiekane)słodkie włoskie mięso kiełbasa (usunąć osłonki, jeśli w linkach)słodkie włoskie mięso kiełbasa (usunąć osłonki, jeśli w linkach)1szczyptaSzczypta cukruSzczypta cukru9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilb Green Swiss chard, łodygi i środkowe żebra odrzucone i liście grubo posiekanelb Green Swiss chard, łodygi i środkowe żebra odrzucone i liście grubo posiekane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1Turecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowegoTurecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowego2(zima)masło niesolonemasło niesolone0(może być lub przeglądać)1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki340Orzechy dowolne (posiekane)zitiziti
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn