Tilapia z chili ze szparagami i cytryną
Tilapia z chili ze szparagami i cytryną to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 20 porcjami. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 46 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu. 467 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka szparagów, chili w proszku, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Tilapia Cytrynowo-Chili, Steven Redzikowski ' s for Lemon Rubbed Chicken With Asparagus and Mushrooms, oraz Tilapia z sosem cytrynowym i chili.
Instrukcje
Doprowadzić 1 cal wody do wrzenia w dużym rondlu. Szparagi umieścić w koszyku na parze, umieścić na patelni, przykryć i parować do miękkości-chrupiące, o 4 protokół.
Przełożyć na duży talerz, rozłożyć do ostygnięcia.
Połącz chili w proszku, czosnek w proszku i 1/4 łyżeczki soli na talerzu. Pogłębiać filety w mieszance przypraw do płaszcza.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj rybę i gotować, aż tylko nieprzezroczyste w środku, delikatnie obracając w połowie, 5 do 7 minut w sumie. Podziel na 4 płytki. Natychmiast dodaj sok z cytryny, pozostałą 1/4 łyżeczki soli i szparagów na patelnię i gotuj, stale mieszając, aż szparagi zostaną pokryte i podgrzane, około 2 minut.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.