Tilapia smażona na patelni z białym winem i kaparami

Tilapia smażona na patelni z białym winem i kaparami
Tilapia smażona na patelni z białym winem i kaparami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.69 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 277 kalorii, 36g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 16 minut. Mieszanka pieprzu, pietruszki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Orecchiette z cielęciną, kaparami i białym winem, Karczochy pieczone w garnku z białym winem i kaparami, oraz Makaron z Tunanem i kaparami w sosie z białego wina.

Instrukcje

1
Połączyć pierwsze 6 składników, dobrze mieszając trzepaczką; odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Filety posypać solą i pieprzem. Filety pogłębić lekko w mące i pokryć obie strony filetów sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać filety; gotować 3 protokół. Zmniejsz ciepło do średniego; włącz filety i gotuj 3 minuty lub aż ryby będą łatwo płatki podczas testowania widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
5
Zdjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać mieszaninę wina do patelni; gotować 30 sekund, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć z ognia; wymieszać z masłem do rozpuszczenia. Łyżka mieszanki wina na filety; posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
WinoWino
8
Podawać z cytrynowymi klinami, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćNormalny
Gotowe W16 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn