Tilapia Migdałowa

Tilapia Migdałowa
Tilapia z migdałami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 3,23 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 514 kalorii, 30g białka, oraz 37 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka soli, kliny cytrynowe, kliny cytrynowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Migdałowa Tilapia, Migdałowa Tilapia, oraz Migdałowo - Parmezanowa Tilapia.

Instrukcje

1
Ubić jajka z pieprzem cytrynowym i pieprzem czosnkowym do wymieszania; odstawić. Zmielone migdały wymieszać z 1 szklanką parmezanu w płytkim naczyniu, aż się połączą; odstawić. Filety z tilapii obtoczyć mąką i wytrząsnąć nadmiar. Tilapię zanurzyć w jajku, a następnie wcisnąć do mieszaniny migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
TilapiaTilapia
Miękkie Masło Do Wysmarowania ForemekMiękkie Masło Do Wysmarowania Foremek
Pieprz CytrynowyPieprz Cytrynowy
( 23)( 23)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
2
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Tilapia gotować w roztopionym maśle, aż złoty kolor z obu stron, 2 do 3 minut na stronie. Zmniejszyć ogień do medium i doprawić filety solą w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Tilapię posypać pozostałym parmezanem, przykryć i kontynuować gotowanie, aż parmezan się rozpuści, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
TilapiaTilapia
4
Tilapię przełożyć do naczynia i udekorować natką pietruszki i cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
TilapiaTilapia

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować, to wino FitVine Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
FitVine Wino Pinot Grigio
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn