Tilapia Duszona
Zaduszona Tilapia wymaga ok. 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.79 za porcję. Jedna porcja zawiera 493 kalorie, 63g białka, oraz 20 g tłuszczu. Jeśli masz cytryny, filety z tilapii, ser szwajcarski i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem Konkurs SF Food Wars-Pie or Die jako deser. 39 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest niesamowite. Tilapia Duszona, Filety Z Tilapii Duszone - 5 Punktów, oraz Tilapian w sosie grzybowym (Tilapian en Salsa de Champiñones) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść filety rybne w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali. Cytryny pokroić na pół i wycisnąć sok z filetów, obracając je do obtarcia dokładnie.
Posypać przyprawą do steków do smaku po obu stronach filetów.
Połóż plasterki szwajcarskiego sera na filetach, aby były przykryte.
Umieścić plastry pomidora na ser.
Na wierzch posypać suszone oregano.
Piec przez 20 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.