The Best Biryani

The Best Biryani
The Best Biryani is a bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 494 kalorie, 31g białka, oraz 7G tłuszczu. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. 18 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Mieszanka ryżu basmati, cebula, kolendra w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mięso można śledzić to danie główne z Blueberry Buckle jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to qabooli biryani lub qubooli biryani / chana dal biryani, andhra chicken biryani-szybkie biryani przy użyciu jogurtu, oraz Biryani Rice / Biryani Chawal / restauracja styl.

Instrukcje

1
Moczyć ryż przez pół godziny.Gotować w kuchence ryżowej z 15 szklankami wody. Gotować ryż, aż prawie gotowe.Cebulę podsmażamy na oleju na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kuchenka Do RyżuKuchenka Do Ryżu
2
Dodać imbir i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
3
Dodaj chili w proszku, goździki, kardamon, pieprz kukurydziany, kminek, curry, graham masala, kolendrę, laskę cynamonu, liście laurowe, suszone śliwki i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
śliwkiśliwki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Dodaj jogurt.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
5
Dodaj pomidory i gotuj do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
6
Dodać mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
7
Dodaj zielone chiles.Gotować, aż mięso jest zrobione i dodać wodę w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
8
Dodaj kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
9
Szafran wymieszać z gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
10
Warstwa mieszanki ryżu i mięsa i posypać mieszaniną szafranu.Wstawić do piekarnika w temperaturze 177° na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Hofer Gruner Veltliner (1 litr) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Hofer Gruner Veltliner (1 Litr)
Hofer Gruner Veltliner (1 Litr)
Z gęstych gleb lessowych w austriackim Weinviertel, butelkowanych pod wygodnym kapslem (nie potrzeba żadnych fantazyjnych narzędzi) i wystarczającej objętości dla 2 osób.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia19
Magazyn