The Best Biryani
The Best Biryani is a bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 494 kalorie, 31g białka, oraz 7G tłuszczu. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. 18 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Mieszanka ryżu basmati, cebula, kolendra w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mięso można śledzić to danie główne z Blueberry Buckle jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to qabooli biryani lub qubooli biryani / chana dal biryani, andhra chicken biryani-szybkie biryani przy użyciu jogurtu, oraz Biryani Rice / Biryani Chawal / restauracja styl.
Instrukcje
Moczyć ryż przez pół godziny.Gotować w kuchence ryżowej z 15 szklankami wody. Gotować ryż, aż prawie gotowe.Cebulę podsmażamy na oleju na złoty kolor.
Dodaj chili w proszku, goździki, kardamon, pieprz kukurydziany, kminek, curry, graham masala, kolendrę, laskę cynamonu, liście laurowe, suszone śliwki i sól.
Dodaj pomidory i gotuj do wyschnięcia.
Dodaj zielone chiles.Gotować, aż mięso jest zrobione i dodać wodę w razie potrzeby.
Szafran wymieszać z gorącą wodą.
Warstwa mieszanki ryżu i mięsa i posypać mieszaniną szafranu.Wstawić do piekarnika w temperaturze 177° na 20 minut.