Thai Chicken Wrap z pikantnym sosem orzechowym

Thai Chicken Wrap z pikantnym sosem orzechowym
Thai Chicken Wrap z pikantnym sosem orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 746 kalorii, 45g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 27 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, sos sojowy, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest super. Spróbuj Kurczak Tajski z pikantnym sosem orzechowym, Thai Chicken Satay z pikantnym sosem orzechowym, oraz Kurczak sezamowo-Limonkowy z pikantnym tajskim sosem orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej patelnię grillową na dużym ogniu. Wrzucić kurczaka z soją i olejem i grill 6 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Połącz ogórek, kiełki, marchew, szalotki, bazylia, mięta i sezam z hojną posypką cukru i octu. Sałatka sezonowa z solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
KiełkiKiełki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Ubij masło orzechowe, sos sojowy, ocet i cayenne razem. Strumień w oleju roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
(np. Batonik Crunch)(np. Batonik Crunch)
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Pokrój gotowanego kurczaka pod kątem. Wrzucić z warzywami i ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak GotowanyKurczak Gotowany
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
5
W bardzo gorącej patelni nonstick lub nad palnikiem gazowym tortille ciepła 15 sekund z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Stos kurczaka i warzyw w okładach i obficie skropić pikantnym sosem orzechowym przed zawijaniem i zwijaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OrzechowySos Orzechowy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos

Składniki

12liściebazylia posiekana lub rozdartabazylia posiekana lub rozdarta2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobnione marchewki, dostępne w torebkach w dziale produkcjirozdrobnione marchewki, dostępne w torebkach w dziale produkcji01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno510Orzechy dowolne (posiekane)Odsączona fasolka szparagowa lub 1C zamrożonaOdsączona fasolka szparagowa lub 1C zamrożona1ogórek bez pestek, obrany, o połowę wzdłużnie i cienko pokrojony pod kątemogórek bez pestek, obrany, o połowę wzdłużnie i cienko pokrojony pod kątem412-calowe(12-calowe) zawijasy tortilla z mąki(12-calowe) zawijasy tortilla z mąki4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże kiełki fasoliświeże kiełki fasoli1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 pierników, drobno pokruszonych6 pierników, drobno pokruszonych3(zima)posiekane liście mięty (4 gałązki)posiekane liście mięty (4 gałązki)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitemperatura pokojowa masywne masło orzechowe, zmiękczyć w kuchence mikrofalowej, jeśli został schłodzonytemperatura pokojowa masywne masło orzechowe, zmiękczyć w kuchence mikrofalowej, jeśli został schłodzony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet winny ryżowy lub ocet białyocet winny ryżowy lub ocet biały2(zima)ocet winny ryżowy lub ocet białyocet winny ryżowy lub ocet biały4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól3szalotki, pokrojone pod kątemszalotki, pokrojone pod kątem1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)woda z kwiatów pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki startej skórki z cytryny i skórki pomarańczowej)woda z kwiatów pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki startej skórki z cytryny i skórki pomarańczowej)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych2(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane

Polecane wino: Riesling, Chenin Blanc, Gewurztraminer

Tajski bardzo dobrze współpracuje z Riesling, Chenin Blanc i Gewurztraminer. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling
Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling
Sok Domaine Leseurre ' s Riesling jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Podczas gdy na drożdżach wino jest mieszane ręcznie (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu, przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusowych i skórki cytrynowej, warstwowe na podniebieniu z nutami gruszki. Ten riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrągową, surowymi ostrygami i jest uroczym aperitifem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W27 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn