Tex-Mex pieczone żeberka jagnięce z kaszą serową

Tex-Mex pieczone żeberka jagnięce z kaszą serową
Tex-Mex pieczone żeberka jagnięce z kaszą serową mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 475 kalorii, 13g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz pomarańczową marmoladę, ocet z czerwonego wina, proszek z chile i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańczową marmoladę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Hamburgery Tex-Mex, Kremowa Sałatka Makaronowa Tex-Mex, oraz Tex-Mex Posiekana Sałatka Z Kurczaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać razem olej, czosnek, chile proszek, kminek, pieprz, 1/2 łyżeczka cayenne, i 2 łyżeczki soli w małej misce. Jagnięcinę osuszyć i natrzeć mieszanką przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
KminekKminek
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Przenieść jagnięcinę do dużej zamykanej plastikowej torby i worka uszczelniającego, wyciskając nadmiar powietrza. Marynować jagnięcinę, schłodzoną, co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Doprowadzić jagnięcinę do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
4
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Przełożyć jagnięcinę na ciężką płytką patelnię o wymiarach 17 na 12 cali i przykryć szczelnie folią, a następnie piec 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Tymczasem wymieszać marmoladę, ocet, i pozostałe 1/2 łyżeczka cayenne i 1/2 łyżeczka soli w 1-quart ciężki rondel i doprowadzić do duszenia, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarmoladaMarmolada
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
OcetOcet
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Wyrzucić folię z jagnięciny i ostrożnie wylać i wyrzucić tłuszcz z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
8
Szczotka jagnięcina z niektórych Marmolady glazury i pieczenia, fastrygowanie co 10 minut (używać wszystkich glazury) i obracając Stojaki na co 20 minut, aż rumiane i miękkie, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarmoladaMarmolada
GlazuraGlazura
JagnięcinaJagnięcina
9
Pokroić Stojaki na poszczególne żebra.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
1
Wymieszać wodę, kaszę i sól w 2-kwartowym ciężkim rondlu i doprowadzić do wrzenia, stale ubijając. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż bardzo gruby, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaszaKasza
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia i wymieszać sery.
3
Kaszę podawać z żeberkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaszaKasza
żeberkażeberka
1
Żeberka można marynować do 2 dni. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jedno wino można spróbować Brundlmayer Steinmassl Riesling. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
Brundlmayer Steinmassl Riesling
Brundlmayer Steinmassl Riesling
Chłodny początek z zapachami lasu sosnowego, jałowca i czerwonej brzoskwini wyskakujących ze szkła. Obfite i solidne; bardzo żywe z dobrym średnim ciałem, chrupiącą świeżością i obfitym ekstraktem; chisseled z żywą kwasowością, która wkrótce całkowicie się zintegruje. Piękny chwyt.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn