Tarty z pomidorów i koziego sera
Przepis na tarty z pomidorów i koziego sera można przygotować w około 55 minut. Ten wegetariański przepis lacto ovo serwuje 4 i kosztuje 2,87 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 13g białka, 71g tłuszczu i w sumie 993 kalorii. 2357 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Mieszanka koziego sera czosnkowo-ziołowego, pomidora, liści tymianku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 86%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Tarty Z Pomidorów I Koziego Sera, Tarty Z Pomidorów I Koziego Sera, oraz Tarty Z Pomidorów, Cebuli I Koziego Sera dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozłóż arkusz ciasta francuskiego na lekko posypanej mąką powierzchni i lekko zwiń go do kwadratu o wymiarach 11 na 11 cali. Używając 6-calowego spodka lub innego okrągłego przedmiotu jako przewodnika, Wytnij 2 kółka z arkusza ciasta francuskiego, odrzucając skrawki. Powtórz z drugim arkuszem ciasta, aby w sumie zrobić 4 kółka.
Umieść krążki do ciasta na 2 blachach wyłożonych papierem do pieczenia i wstaw do lodówki, aż będą gotowe do użycia.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Podgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim lub małym ogniu i dodaj cebulę i czosnek.
Smaż przez 15 do 20 minut, często mieszając, aż cebula zwiotczeje i na patelni prawie nie pozostanie wilgoć.
Dodaj 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, Wino i tymianek i gotuj przez kolejne 10 minut, aż cebula lekko się zrumieni.
Za pomocą ostrego noża do obierania wybij obramowanie o szerokości 1/4 cala wokół każdego koła ciasta. Nakłuj ciasto wewnątrz linii punktacji zębami widelca i posyp łyżką startego parmezanu na każdą rundę, pozostając wewnątrz punktowanej granicy.
Umieść 1/4 mieszanki cebuli na każdym kółku, ponownie pozostając w nacięciu krawędzi. Pokrusz 1 uncję koziego sera na wierzchu cebuli.
Umieść plasterek pomidora na środku każdej tarty.
Lekko posmaruj pomidora oliwą z oliwek i posyp bazylią, solą i pieprzem. Na koniec rozsyp 4 lub 5 odłamków parmezanu na każdej tarcie.
Piecz przez 20 do 25 minut, aż ciasto będzie złotobrązowe. Dolna blacha może potrzebować dodatkowych kilku minut w piekarniku.
Podawaj na gorąco lub na ciepło.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na Tart. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "