Tarty z krewetkami i kaszą
Przepis Shrimp' n ' Grits tarty może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w o 45 minut. Jedna porcja zawiera 52 kalorie, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 36. Mieszanka pieprzu, dekoracji: pietruszka, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Tarty z Grits ' n ' Shrimp, Tarty z kaszą i Gumbo, oraz Krewetki i kasza.
Instrukcje
Przynieś 2 szklanki bulionu z kurczaka, mleko, 2 łyżki masła i biały pieprz do wrzenia w dużym rondlu na średnim ogniu. Stopniowo ubijaj kaszę; wróć do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 5 do 10 minut lub aż zgęstnieje.
Dodać parmezan i ubijać, aż się stopi i zmiksuje.
Łyżka 1 okrągłej łyżki stołowej pełnej mieszanki kaszy i sera do każdej lekko nasmarowanej filiżanki 3 (12-filiżanek) miniaturowych patelni do muffinek.
Piec w 350 przez 20 do 25 minut lub do lekko rumiane. Zrób wgłębienie w środku ciepłych tart z kaszy, używając tylnej części łyżki.
Ostudzić całkowicie w patelniach.
Usuń tarty z patelni na muffinki i umieść na patelni o wymiarach 15 x 10 cali.
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła w średnim rondlu na średnim ogniu; dodać szynkę i podsmażyć 1 do 2 minut.
Posypać 3 łyżki mąki równomiernie na szynkę, i gotować, mieszając często, 1 do 2 minut lub aż lekko brązowy. Stopniowo dodawać Pozostałe 1 1/2 szklanki bulionu z kurczaka, mieszając, aż będzie gładka.
Zmniejszyć ogień i gotować, często mieszając, 5 do 10 minut lub aż zgęstnieje. Wymieszać 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i białego wina sos Worcestershire, i łyżką równomiernie do tarty. Top każdy z 1 krewetki.
Piec w 350 5 do 10 minut lub tylko do ciepłego.
Dekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy szynki pokrojonej w kostkę Cumberland Gap.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym.
![Aromaty gruszki Bartlett, gardenia, białej brzoskwini, białej herbaty, jaśminu, krakersów graham i słomy. Aromaty azjatyckiej gruszki, białej figi, białej brzoskwini, białej truskawki i kwiatów kopru włoskiego. Wykończenie jest suche, długie i napędzane kwasem.Dobrze komponuje się z pieczonym kurczakiem, sałatką Cezar, małżami, wieprzowiną z pigwy, grillowanym kabaczkiem, pstrągiem smażonym na patelni i bibimbapem.]()
Aromaty gruszki Bartlett, gardenia, białej brzoskwini, białej herbaty, jaśminu, krakersów graham i słomy. Aromaty azjatyckiej gruszki, białej figi, białej brzoskwini, białej truskawki i kwiatów kopru włoskiego. Wykończenie jest suche, długie i napędzane kwasem.Dobrze komponuje się z pieczonym kurczakiem, sałatką Cezar, małżami, wieprzowiną z pigwy, grillowanym kabaczkiem, pstrągiem smażonym na patelni i bibimbapem.
Aromas of Bartlett pear, gardenia, white peach, white tea, jasmine, graham cracker, and straw. Flavors of Asian pear, white fig, white peach, white strawberry, and fennel flowers. The finish is dry, long and acid driven.Pairs well with roast chicken, Caesar salad, mussels, quince glazed pork chop, grilled squash, pan seared trout, and bibimbap.