Tarty z cebulą i szałwią
Ten przepis służy 32 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz boczek, łuszczące się skorupki ciasta, pieprz i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarty Z Cebulą I Szałwią, Tarty cebulowe z balsamicznym dżemem cebulowym, oraz Tarta z czerwoną kapustą i cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Karmelizowanie cebuli. Cebulę obrać i pokroić na pół od nasady do czubka.
Wytnij gęsty rdzeń na końcu korzenia i pokrój cebulę o grubości 1/4 cala, ponownie od końca korzenia do końca. Gotować boczek, często mieszając, w dużym (4-quart) rondel na średnim ogniu, aż prawie chrupiące.
Dodać cebulę, cukier, i sól, i gotować, mieszając często aż gotować w dół o dwie trzecie, o 10 protokół.
Dodaj 2 łyżeczki octu, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i nadal gotować, aż cebula są nawet złoty brąz i zmiękczona do konsystencji Marmolady, 15 do 30 minut, w zależności od cebuli. Często mieszaj i zeskrobuj brązowe kawałki przylegające do dna patelni. Cebula wymaga prawie ciągłego mieszania pod koniec, aby zapobiec ich przywieraniu i spalaniu. Poinformują cię, że potrzebują uwagi, wydając skwierczący dźwięk. Wymieszać z szałwią, pozostawić do ostygnięcia, a następnie doprawić do smaku czarnym pieprzem i dodatkową solą w razie potrzeby. Jeśli cebula wydaje się zbyt słodka, wymieszaj kolejną łyżeczkę octu. (Cebulę można karmelizować do 2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce.)
Napełnianie i pieczenie. Rozgrzej piekarnik do 177°. wymieszaj śmietanę i jajko z karmelizowaną cebulą, aż do całkowitego połączenia. Nadzienie podzielić między skorupki tart i równomiernie rozprowadzić łyżką.
Piec w górnej trzeciej części piekarnika, aż nadzienie zostanie ustawione, około 15 minut. Nadzienie powinno być miękkie, ale nie cieknące.
Niech ostygnie lekko, a następnie przenieść tarty do deski do krojenia za pomocą dużej szpatułki.
Każdy pokrój na 8 klinów naciskiem ostrego noża szefa kuchni.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
W przypadku dużych tart, prebake 2 10-calowe skorupy Tart o wolnej formie. Podzielić mieszaninę cebuli między nimi i piec tarty, aż nadzienie jest ustawiona w środku, 20 do 25 minut. Za pomocą dużej szpatułki przenieś je na deskę do krojenia i pokrój każdy na 12 klinów.
Zamiast szałwii użyj równej ilości drobno posiekanego rozmarynu, majeranku, pikantnego, tymianku angielskiego lub tymianku cytrynowego.
Z książki kucharskiej HERBFARM Jerry ' ego Traunfelda. Copyright ©2000 by Jerry Traunfeld. Przedruk za zgodą Scribner, oddział Simon & Schuster, Inc.