Tarty z cebulą i szałwią

Tarty z cebulą i szałwią
Ten przepis służy 32 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz boczek, łuszczące się skorupki ciasta, pieprz i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarty Z Cebulą I Szałwią, Tarty cebulowe z balsamicznym dżemem cebulowym, oraz Tarta z czerwoną kapustą i cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Karmelizowanie cebuli. Cebulę obrać i pokroić na pół od nasady do czubka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
2
Wytnij gęsty rdzeń na końcu korzenia i pokrój cebulę o grubości 1/4 cala, ponownie od końca korzenia do końca. Gotować boczek, często mieszając, w dużym (4-quart) rondel na średnim ogniu, aż prawie chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać cebulę, cukier, i sól, i gotować, mieszając często aż gotować w dół o dwie trzecie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
CukierCukier
SólSól
4
Dodaj 2 łyżeczki octu, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i nadal gotować, aż cebula są nawet złoty brąz i zmiękczona do konsystencji Marmolady, 15 do 30 minut, w zależności od cebuli. Często mieszaj i zeskrobuj brązowe kawałki przylegające do dna patelni. Cebula wymaga prawie ciągłego mieszania pod koniec, aby zapobiec ich przywieraniu i spalaniu. Poinformują cię, że potrzebują uwagi, wydając skwierczący dźwięk. Wymieszać z szałwią, pozostawić do ostygnięcia, a następnie doprawić do smaku czarnym pieprzem i dodatkową solą w razie potrzeby. Jeśli cebula wydaje się zbyt słodka, wymieszaj kolejną łyżeczkę octu. (Cebulę można karmelizować do 2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
MarmoladaMarmolada
OcetOcet
CebulaCebula
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Napełnianie i pieczenie. Rozgrzej piekarnik do 177°. wymieszaj śmietanę i jajko z karmelizowaną cebulą, aż do całkowitego połączenia. Nadzienie podzielić między skorupki tart i równomiernie rozprowadzić łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana CebulaKarmelizowana Cebula
Tarta MuszelkiTarta Muszelki
1 Szklanka Liści Jarmużu W Kostce1 Szklanka Liści Jarmużu W Kostce
KremKrem
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Piec w górnej trzeciej części piekarnika, aż nadzienie zostanie ustawione, około 15 minut. Nadzienie powinno być miękkie, ale nie cieknące.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Niech ostygnie lekko, a następnie przenieść tarty do deski do krojenia za pomocą dużej szpatułki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
SzpatułkaSzpatułka
8
Każdy pokrój na 8 klinów naciskiem ostrego noża szefa kuchni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
9
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
10
Wariacje
11
W przypadku dużych tart, prebake 2 10-calowe skorupy Tart o wolnej formie. Podzielić mieszaninę cebuli między nimi i piec tarty, aż nadzienie jest ustawiona w środku, 20 do 25 minut. Za pomocą dużej szpatułki przenieś je na deskę do krojenia i pokrój każdy na 12 klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarta MuszelkiTarta Muszelki
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
12
Substytucje Ziół
13
Zamiast szałwii użyj równej ilości drobno posiekanego rozmarynu, majeranku, pikantnego, tymianku angielskiego lub tymianku cytrynowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
MajeranekMajeranek
RozmarynRozmaryn
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
14
Z książki kucharskiej HERBFARM Jerry ' ego Traunfelda. Copyright ©2000 by Jerry Traunfeld. Przedruk za zgodą Scribner, oddział Simon & Schuster, Inc.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia16
Magazyn