Tarty jabłkowe z lodami waniliowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty jabłkowe z lodami waniliowymi. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.16 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 454 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz jabłka galan, masło, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Lody Waniliowe Chai, Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, oraz Rustykalne tarty jabłkowe z bitą śmietaną Calvados dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Jabłka obieramy, rezerwując Skórki. Wymieszać wodę i 6 łyżek cukru w 1-litrowym ciężkim rondlu, następnie zeskrobać nasiona z fasoli wanilii i dodać strąk.
Dodaj zarezerwowane skórki jabłek i zagotuj, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wyjąć z ognia i odstawić 10 minut.
Wlać przez sito o średnich oczkach do miski, mocno naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe.
Rozwałkuj 1 arkusz ciasta na 10-calowy kwadrat na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta, a następnie przeciąć na pół i przenieść do 1 blach do pieczenia. Powtórz z pozostałym arkuszem ciasta, przenosząc na drugą blachę do pieczenia.
Jabłka pokrój na pół wzdłuż, następnie rdzeń za pomocą noża do melonów lub małej łyżki i pokrój w poprzek na bardzo cienkie plasterki (grubość 1/8 cala lub mniej), zachowując połówki jabłek w stanie nienaruszonym. Wachlarzuj plasterki jabłka, zachowując kształt jabłka, a następnie ułóż 3 połówki z rzędu na każdym kawałku ciasta, pozostawiając 2/3-calową granicę ze wszystkich stron.
Obramowanie pędzla lekko syropem i złożyć na około 1/3 cala, aby dotknąć krawędzi jabłek. Krawędzie zagniatać widelcem, następnie jabłka i krawędzie ciasta posmarować syropem (zachować pozostały syrop).
Jabłka umyć całkowicie roztopionym masłem, następnie posypać równomiernie pozostałymi 2 łyżkami cukru.
Piec tarty w górnej i dolnej części piekarnika 20 minut, a następnie zmienić pozycję arkuszy i zmniejszyć temperaturę piekarnika do 191°.
Piec tarty, aż krawędzie będą złote, 15 do 20 minut więcej. (Jeśli krawędzie ciasta nie są równomiernie brązowiejące, obracaj tarty o 180 stopni na blachach w połowie pieczenia.)
Podczas pieczenia tarty, gotować pozostały syrop na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, 30 sekund do 1 minuty.
Pozostawić tarty 5 minut, a następnie umyć ciepłe jabłka pozostałym syropem.
* Tarty mogą być złożone (ale nie posypane cukrem lub pieczone) 1 dzień wcześniej i schłodzone, przykryte.
Jabłka posypać cukrem tuż przed pieczeniem.* Tarty mogą być pieczone 4 godziny wcześniej i przechowywane, Odkryte, w temperaturze pokojowej.