Tartiflette Mary Cadogan
Need a danie główne bezglutenowe? Tartiflette Mary Cadogan może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 613 kalorii, 26g białka, oraz 45 g tłuszczu. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Przepis ten zachwycił 257 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jeśli masz jeden krem, cebula, rashers back bacon, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Jubileuszowy kurczak Mary Cadogan, Łosoś Mary Cadogan z serową skórką crunch, oraz Kremowy tartiflette są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 220C / Gaz 7 / wentylator piekarnik 200C. ziemniaki obrać i grubo pokroić, następnie gotować w osolonej wodzie przez 8-10 minut, aż będą miękkie.
Cebulę drobno posiekać i smażyć na maśle 25g/1oz i skropić oliwą z oliwek przez 5 minut. Boczek pokroić nożyczkami na kawałki i dodać do patelni; dobrze wymieszać i gotować przez kolejne 5 minut, aż cebula i boczek będą lekko zabarwione.
Ser pokroić na kawałki, skórkę i w ogóle.
Połowę ziemniaków ułóż w naczyniu o pojemności 1,5 litra / 2 litry i rozetrzyj na pół cebulę, boczek i ser. Lekko doprawić solą i pieprzem. Powtórz warstwy, następnie równomiernie wlać śmietanę na wierzch i piec przez 10-12 minut, aż uzyska złoty kolor. Odpoczynek przez 5 minut, a następnie podawać z sałatką.