Tartaletki polenta z pomidorów wiśniowych z majonezem bazyliowym

Tartaletki polenta z pomidorów wiśniowych z majonezem bazyliowym
Cherry Tomato Polenta Tartlets z bazyliowym majonezem to bezglutenowe przepis z 24 porcjami. Jedna porcja zawiera 95 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz ząbki czosnku, polentę, majonez i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Tartaletki pomidorowo-bazyliowe, Do Góry Nogami Pomidor Bazylia Tartlets, oraz Tartaletki z pomidorów wiśniowych i tapenady.

Instrukcje

1
Połączyć majonez, bazylia i sok z cytryny w procesorze. Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji (niektóre kawałki bazylii pozostaną). Doprawić majonezem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MajonezMajonez
BazyliaBazylia
2
Przenieść do małej miski, przykryć i przechowywać w lodówce. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Opłucz 2 Mini patelnie na muffinki (12 filiżanek na patelnię) zimną wodą; wytrząśnij nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Pomidory, czosnek i olej wymieszać w średniej misce; posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Odstawić na 15 minut. Ułożyć 4 ćwiartki pomidora na dnie każdej przygotowanej muffinki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
4
Przynieś 2 1/2 szklanki wody i soli, aby zagotować w dużym rondlu na średnim ogniu. Stopniowo ubijaj polentę. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, aż polenta zgęstnieje, ubijając prawie stale, około 10 minut. Zmniejszyć ogień do niskiej i nadal gotować, aż polenta jest miękka, ubijając często, o 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Ubić serem i masłem. Polentę doprawić do smaku pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
MasłoMasło
SerSer
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Łyżka tyle polenta do kubków muffin przykryć pomidory i wypełnić kubki. Używając mokrych opuszków palców, mocno naciśnij polenta, aby zagęścić. Przykryć Patelnie woskowanym papierem; odstawić, aż polenta będzie mocno osadzona, co najmniej 30 minut i do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do MuffinówWkładki Do Muffinów
7
Pokroić wokół każdej tartlet poluzować. Odwróć Patelnie muffin, uwalniając tartlets. Ułóż, pomidor side up, na talerzu. Na wierzchu polać majonezem bazyliowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
PomidorPomidor
BazyliaBazylia
8
Podawać, przekazując pozostały majonez.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
9
* Sprzedawane na rynkach włoskich, sklepach z naturalną żywnością i niektórych supermarketach. Jeśli jest niedostępny, zastąp równą ilość zwykłej żółtej mąki kukurydzianej i gotuj mieszaninę przez około połowę czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Kukurydziana żółtaMąka Kukurydziana żółta
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia0
Magazyn