Tartaletki Brie-Por
Tartaletki Brie-Leek mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 81 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis serwuje 15 i kosztuje 18 centów za porcję. 2016 ludzie zrobili ten przepis i zrobiłby to ponownie. Mieszanka mielonej gałki muszkatołowej, ciężkiej śmietany do ubijania, ząbka czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest takie wspaniałe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Tartaletki Morelowe Brie, Tartaletki Brie i orzechowe, oraz Tartaletki Truskawkowe Brie.
Instrukcje
Na małej patelni podsmaż Por na maśle do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Dodaj śmietanę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Ułóż cierpkie muszle na blasze do pieczenia. Pokrój ser na 15 kawałków; umieść po jednym kawałku w każdej skorupce tarty. Na wierzch każdą z 1-1 / 2 łyżeczek mieszanki pora.
Piec w temperaturze 350° przez 6-8 minut lub do podgrzania. Przechowuj resztki w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Tartlet naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "