Tarta ze świeżych pomarańczy ze skórką z orzechów laskowych

Tarta ze świeżych pomarańczy ze skórką z orzechów laskowych
Świeża pomarańczowa tarta z orzechami laskowymi może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cukru pudru, masło, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Tarta ze świeżych pomarańczy ze skórką z orzechów laskowych, Tarta Żurawinowa Ze Skórką Z Orzechów Laskowych, oraz Tarta czekoladowa z chrupiącą skórką z orzechów laskowych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żelatynę posypać 1 łyżką wody w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Odstawić na 10 minut, aby zmiękczyć.
3
Połącz cukier, 2 łyżki skórki pomarańczowej i skórki cytrynowej w średniej metalowej misce. Opuszkami palców pocierać składniki, aż cukier się zwilży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
CukierCukier
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać jajka; ubić na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wlać oba soki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Umieść miskę nad rondlem gotującej się wody( nie pozwól, aby dno miski dotykało wody); ubijaj stale, aż mieszanina zgęstnieje, a termometr włożony do mieszaniny rejestruje 82°, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Zdjąć z ognia.
8
Dodać mieszaninę żelatyny i mieszać do rozpuszczenia. Odcedź pomarańczową mieszaninę do blendera; pozostaw do ostygnięcia, aż termometr włożony do mieszaniny zarejestruje 60°, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Po uruchomieniu blendera dodawać masło o temperaturze pokojowej 2 sztuki na raz i przetwarzać aż do wymieszania. Kontynuuj mieszanie 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Przelać nadzienie do miski; wymieszać w pozostałych 2 łyżeczkach skórki pomarańczowej. Przykryć i schłodzić przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Masło 9-calowy kwadratowy patelnia z wyjmowanym dnem. Drobno zmielić mąkę, cukier, orzechy i sól w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
OrzechyOrzechy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
2
Dodać masło i pokroić za pomocą włączania / wyłączania, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Dodaj żółtko i zmiksuj za pomocą włączników on / off, aż utworzą się wilgotne grudki (nie pozwól, aby ciasto uformowało kulkę). Naciśnij ciasto na dnie iw górę strony przygotowanej patelni (skorupa będzie około 1/4 cala grubości). Za pomocą kciuka, naciśnij wokół boków, aby przedłużyć skorupę 1/4 cala nad krawędzią patelni. Chill 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Piec ciasto na złoty kolor, o 20 protokół. Cool crust całkowicie na stojaku. (Skorupa może być wykonana 1 dzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wymieszaj pomarańczowe nadzienie, aby poluzować. Łyżka wystarczająco schłodzone pomarańczowe wypełnienie do skorupy wypełnić całkowicie. Chill tarta co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
7
Dekoruj kandyzowanymi plastrami pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
8
Skropić pomarańcze odrobiną syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SyropSyrop
9
Podawać na zimno.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn