Tarta ze świeżych pomarańczy ze skórką z orzechów laskowych
Świeża pomarańczowa tarta z orzechami laskowymi może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cukru pudru, masło, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Tarta ze świeżych pomarańczy ze skórką z orzechów laskowych, Tarta Żurawinowa Ze Skórką Z Orzechów Laskowych, oraz Tarta czekoladowa z chrupiącą skórką z orzechów laskowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żelatynę posypać 1 łyżką wody w małej misce.
Odstawić na 10 minut, aby zmiękczyć.
Połącz cukier, 2 łyżki skórki pomarańczowej i skórki cytrynowej w średniej metalowej misce. Opuszkami palców pocierać składniki, aż cukier się zwilży.
Dodać jajka; ubić na gładką masę.
Umieść miskę nad rondlem gotującej się wody( nie pozwól, aby dno miski dotykało wody); ubijaj stale, aż mieszanina zgęstnieje, a termometr włożony do mieszaniny rejestruje 82°, około 5 minut.
Dodać mieszaninę żelatyny i mieszać do rozpuszczenia. Odcedź pomarańczową mieszaninę do blendera; pozostaw do ostygnięcia, aż termometr włożony do mieszaniny zarejestruje 60°, około 10 minut.
Po uruchomieniu blendera dodawać masło o temperaturze pokojowej 2 sztuki na raz i przetwarzać aż do wymieszania. Kontynuuj mieszanie 3 minuty dłużej.
Przelać nadzienie do miski; wymieszać w pozostałych 2 łyżeczkach skórki pomarańczowej. Przykryć i schłodzić przez noc.
Masło 9-calowy kwadratowy patelnia z wyjmowanym dnem. Drobno zmielić mąkę, cukier, orzechy i sól w procesorze.
Dodać masło i pokroić za pomocą włączania / wyłączania, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj żółtko i zmiksuj za pomocą włączników on / off, aż utworzą się wilgotne grudki (nie pozwól, aby ciasto uformowało kulkę). Naciśnij ciasto na dnie iw górę strony przygotowanej patelni (skorupa będzie około 1/4 cala grubości). Za pomocą kciuka, naciśnij wokół boków, aby przedłużyć skorupę 1/4 cala nad krawędzią patelni. Chill 1 godzina.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Piec ciasto na złoty kolor, o 20 protokół. Cool crust całkowicie na stojaku. (Skorupa może być wykonana 1 dzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.)
Wymieszaj pomarańczowe nadzienie, aby poluzować. Łyżka wystarczająco schłodzone pomarańczowe wypełnienie do skorupy wypełnić całkowicie. Chill tarta co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin.
Dekoruj kandyzowanymi plastrami pomarańczy.
Skropić pomarańcze odrobiną syropu.