Tarta ze świeżych pomarańczy ze skórką z orzechów laskowych
Świeża pomarańczowa tarta z orzechami laskowymi może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cukru pudru, masło, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Tarta ze świeżych pomarańczy ze skórką z orzechów laskowych, Tarta Żurawinowa Ze Skórką Z Orzechów Laskowych, oraz Tarta czekoladowa z chrupiącą skórką z orzechów laskowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Żelatynę posypać 1 łyżką wody w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić na 10 minut, aby zmiękczyć.
3
Połącz cukier, 2 łyżki skórki pomarańczowej i skórki cytrynowej w średniej metalowej misce. Opuszkami palców pocierać składniki, aż cukier się zwilży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
Skórka Z Cytryny
Cukier
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać jajka; ubić na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Wlać oba soki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Umieść miskę nad rondlem gotującej się wody( nie pozwól, aby dno miski dotykało wody); ubijaj stale, aż mieszanina zgęstnieje, a termometr włożony do mieszaniny rejestruje 82°, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Zdjąć z ognia.
8
Dodać mieszaninę żelatyny i mieszać do rozpuszczenia. Odcedź pomarańczową mieszaninę do blendera; pozostaw do ostygnięcia, aż termometr włożony do mieszaniny zarejestruje 60°, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Pomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Po uruchomieniu blendera dodawać masło o temperaturze pokojowej 2 sztuki na raz i przetwarzać aż do wymieszania. Kontynuuj mieszanie 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Przelać nadzienie do miski; wymieszać w pozostałych 2 łyżeczkach skórki pomarańczowej. Przykryć i schłodzić przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Masło 9-calowy kwadratowy patelnia z wyjmowanym dnem. Drobno zmielić mąkę, cukier, orzechy i sól w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
Orzechy
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
2
Dodać masło i pokroić za pomocą włączania / wyłączania, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
3
Dodaj żółtko i zmiksuj za pomocą włączników on / off, aż utworzą się wilgotne grudki (nie pozwól, aby ciasto uformowało kulkę). Naciśnij ciasto na dnie iw górę strony przygotowanej patelni (skorupa będzie około 1/4 cala grubości). Za pomocą kciuka, naciśnij wokół boków, aby przedłużyć skorupę 1/4 cala nad krawędzią patelni. Chill 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Piec ciasto na złoty kolor, o 20 protokół. Cool crust całkowicie na stojaku. (Skorupa może być wykonana 1 dzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Wymieszaj pomarańczowe nadzienie, aby poluzować. Łyżka wystarczająco schłodzone pomarańczowe wypełnienie do skorupy wypełnić całkowicie. Chill tarta co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowy
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego